Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι μακρινοί προορισμοί σε Ινδικό Ωκεανό, Ασία, την Καραϊβική και άλλα μέρη θα αποδειχθούν δημοφιλείς στους Γερμανούς τουρίστες τον ερχόμενο χειμώνα μαζί με προορισμούς «χειμωνιάτικου ήλιου» πιο κοντά, όπως τα Κανάρια Νησιά, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Τυνησία, σύμφωνα με την DER Touristik.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος tour operator της Γερμανίας με τα εμπορικά σήματα Dertour, ITS και Meiers Weltreisen, έχει επί του παρόντος διψήφια αύξηση εσόδων για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο σε σύγκριση με το 2019. Και προσφέρει ελκυστικές εκπτώσεις για να διατηρήσει τις κρατήσεις τους επόμενους μήνες.

Ισχυρή χειμερινή περίοδος

Ο Ingo Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος για το χειμώνα 2023/24 ότι “αναμένουμε μια ισχυρή χειμερινή περίοδο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε όλη την Ευρώπη.

Στη γερμανική αγορά, έχουμε ήδη δει ένα υψηλό ποσοστό χειμερινών κρατήσεων από τον Μάιο. Τα έσοδα είναι σχεδόν 20% πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα”.

Σύμφωνα με τον Ingo Burmester, οι παραθεριστές βασίζονται στις εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης προκειμένου να επωφεληθούν από μειώσεις τιμών έως και 61% για διάφορες προσφορές.

Οι νικητές των μεγάλων αποστάσεων

Επί του παρόντος, σχεδόν οι μισοί (47%) από τους πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτόρων της DER Touristik κάνουν κράτηση για μακρινά ταξίδια.

Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι ο Ινδικός Ωκεανός με τις Μαλδίβες, τον Μαυρίκιο και τις Σεϊχέλες, ακολουθούμενοι από την Ταϊλάνδη, την Καραϊβική, τη Βόρεια Αμερική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η άνεση και η σχέση ποιότητας-τιμής παραμένουν επίσης σε μεγάλη ζήτηση, ως συνέχεια των τάσεων του περασμένου χειμώνα, όταν το 37% των επισκεπτών έκλεισε ένα all-inclusive κατάλυμα και πάνω από το 80% επέλεξε ένα ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων.

“Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να προτιμούν ταξίδια υψηλής ποιότητας που υπόσχονται ατομικότητα και υπηρεσίες. Οι αξιολογήσεις μας δείχνουν ότι οι υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων και οι υψηλής ποιότητας προσφορές all-inclusive έχουν διαρκώς υψηλή ζήτηση”, υπογράμμισε ο Ingo Burmester.

Επέκταση χαρτοφυλακίου

Σε απάντηση, η Dertour επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Το πρώτο ξενοδοχείο Sentido (η μάρκα ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών του ομίλου) θα ανοίξει στις Μαλδίβες τον Δεκέμβριο.

Στην Καραϊβική, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της DER Touristik θα προσφέρουν συνολικά 565 ξενοδοχεία τον ερχόμενο χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων θέρετρων μόνο για ενήλικες, μαζί με περισσότερες από 68 εκδρομές στην περιοχή.

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση, η μάρκα Dertour Deluxe θα ξεκινήσει διακοπές στην Κολομβία και τον Παναμά αυτόν τον χειμώνα, ενώ ο όμιλος προσφέρει για πρώτη φορά διακοπές ευεξίας παγκοσμίως.

Προσφορές σε δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων

Εν τω μεταξύ, η DER Touristik διευρύνει επίσης την προσφορά της για πελάτες με μικρότερο προϋπολογισμό με νέες προσφορές για τα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Τυνησία για την προσεχή χειμερινή περίοδο.

Για παράδειγμα, στα Κανάρια Νησιά, η Dertour και η ITS έχουν προσθέσει μικρότερα ξενοδοχεία που απευθύνονται κυρίως σε ζευγάρια, ενώ υπάρχουν περισσότερα οικογενειακά ξενοδοχεία στην Τουρκία και νέες προσφορές κρουαζιέρας στο Νείλο στην Αίγυπτο.