To «Πιο μαγικό μέρος στη Γη» γνωστό και ως Disney World, φαίνεται πως έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη του.

Οι πιο πιστοί θαυμαστές του πάρκου λένε ότι μια επίσκεψη τους αφήνει τώρα απογοητευμένους και οι λόγοι μπορεί να μην είναι τόσο συγκλονιστικοί. Όλο και περισσότερο, αν θέλει κανείς να περάσει υπέροχα στη Disney World, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να είναι πολύ πλούσιος.

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στο Disney World ήταν στη λίστα κάθε γονιού. Ωστόσο, οι ρυθμοί πληθωρισμού και το αυξανόμενο κόστος για βασικές ανάγκες δημιουργούν έντονες επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό αφήνει ελάχιστο χώρο για παιχνίδι – και αυτό έχει προκαλέσει κάποια μαγική απώλεια για τους θαυμαστές της Disney, σύμφωνα με έρευνα του time2play.

Ο ιστότοπος ήθελε να μάθει πώς αισθάνονται οι θαυμαστές της Disney με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών σε οτιδήποτε, από τις τιμές των εισιτηρίων μέχρι το φαγητό στο πάρκο και να δει αν οι θαυμαστές αισθάνονται ακόμα τη μαγεία.

«Για να μάθουμε πώς οι θαυμαστές της Disney World επηρεάστηκαν από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών, ρωτήσαμε σχεδόν 2.000 λάτρεις του Disney World που αυτοαποκαλούνται πώς νιώθουν για το αυξανόμενο κόστος των διακοπών», εξηγεί το time2play.

Και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το time2play, δείχνουν ότι η μαγεία έχει, δυστυχώς, χαθεί για πολλές οικογένειες. «Αυτό που κάποτε ήταν μια ιεροτελεστία για τα παιδιά της μεσαίας τάξης της Αμερικής έχει εξελιχθεί σε μια πολυτελή απόδραση για τους προνομιούχους ανάμεσά μας», γράφουν, «και οι οπαδοί της Disney World το έχουν προσέξει».

Από τους ερωτηθέντες στην έρευνα, το 68,3% «λέει ότι οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών κάνουν την αίσθηση ότι η Disney World έχει πολλή μαγεία». Επιπλέον, το 92,6% των οπαδών της Disney World δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το κόστος των διακοπών της Disney είναι πλέον απρόσιτο για τη μέση οικογένεια και οι άνθρωποι αναβάλλουν τις επισκέψεις τους.

«Μεταξύ των ερωτηθέντων μας, το 48,3% αναφέρει ότι αναβάλλει ένα ταξίδι στη Disney World τα τελευταία χρόνια λόγω αυξήσεων των τιμών», εξηγεί ο ιστότοπος. «Όσοι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να πάνε είπαν ότι αναμένουν ότι το επόμενο ταξίδι τους θα κοστίσει 35,7% περισσότερο κατά μέσο όρο από την προηγούμενη επίσκεψή τους».

«Όταν έγιναν τα εγκαίνια του Magic Kingdom το 1971, η τιμή ενός εισιτηρίου εισόδου μίας ημέρας ήταν μόλις 3,50 $. Σήμερα, μια επίσκεψη στο πάρκο κυμαίνεται από $109 έως $159 ανάλογα με την ημερομηνία που επισκέπτεστε.