Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Disney World στρέφεται στην ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα θεματικά πάρκα της σε όλο τον κόσμο.

Tα θεματικά πάρκα παίρνουν μέτρα για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Φυσικά, αυτό γίνεται με πολύ Disney τρόπο. Συμπεριλαμβανομένου ενός ηλιακού αγροκτήματος σε σχήμα Μίκυ στο Walt Disney World.

Στόχος είναι να παράγει το πάρκο αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια, για να τροφοδοτήσει έως και το 40% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης στα επόμενα 2 χρόνια.

Το Χονγκ Κονγκ Disneyland φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ιστότοπο ηλιακών συλλεκτών στην περιοχή.

Στην Disneyland Paris ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακού θόλου της Ευρώπης

Η Disneyland Paris θέτει τα πρότυπα για την ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη. Δημιουργεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακού θόλου που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Urbasolar.
Ο θόλος θα παρέχει χρήση ενέργειας 67.500 ηλιακών συλλεκτών που θα βρίσκονται πάνω στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης επισκεπτών.

Τα θεματικά πάρκα δεν είναι τα μόνα μέρη όπου η Disney στρέφεται στη δύναμη του ήλιου. Μια νέα εγκατάσταση θα τροφοδοτήσει επίσης περίπου το 70% του Castaway Cay, του ιδιωτικού νησιού της Disney Cruise Line στις Μπαχάμες και δύο άλλες ηλιακές εγκαταστάσεις θα εγκατασταθούν στην Κεντρική Φλόριντα.

Η Walt Disney World συνεργάστηκε με την Reedy Creek Improvement District (RCID) και τοπικούς παρόχους κοινής ωφέλειας στην Κεντρική Φλόριντα για την ανάπτυξη δύο νέων ηλιακών εγκαταστάσεων 75MW. Αυτές αναμένεται να συνδεθούν στο διαδίκτυο σε περίπου δύο χρόνια.

Η ηλιακή αποστολή της Disney ξεκίνησε το 2009. Με μακροπρόθεσμο στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η εταιρεία έχει θέσει νέους φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών για τις άμεσες λειτουργίες της έως το 2030.