Επένδυση ύψους 4,5 εκατ. λιρών, ανακοίνωσε η easyHotel, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης 12 ακινήτων της, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επένδυση εντάσσεται στην στρατηγική της εταιρίας να μειώσει περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα.

Μέχρι το τέλος του έτους, η easyHotel πρόκειται να ανακοινώσει παρόμοιες επενδύσεις για τη μείωση τωνν εκπομπών άνθρακα σε ξενοδοχεία της στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης προβλέπει την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, ηλιακών συλλεκτών, βελτιωμένων μετρήσεων, συστημάτων ελέγχου και νέων, πιο αποδοτικών συστημάτων κλιματισμού.

Μετά τις εργασίες, οι εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν κατά 45% έως το 2025 και στα 12 ξενοδοχεία της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου που επωφελούνται από την επένδυση είναι το London Shoreditch, το Croydon, το Birmingham Manchester το Milton Keynes και τα ακίνητα στο Λίβερπουλ, το Λίντς, το Σέφιλντ, το Ίπσγουιτς, το Κάρντιφ, το Νιούκαστλ και τη Γλασκώβη.

«Η ξενοδοχειακή βιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως και έχουμε τη συλλογική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε αυτές τις εκπομπές. Η ενέργεια που καταναλώνουμε πρόκειται να γίνει ακόμη πιο αποδοτική λόγω αυτής της επένδυσης « τόνισε ο κ. Karim Malak, Διευθύνων Σύμβουλος της easyHotel.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έχει επίσης συνεργαστεί με την Kanso, για όλους τους καθαρισμούς στα ιδιόκτητα και μισθωμένα ξενοδοχεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.