Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η οικονομική αλυσίδα ξενοδοχείων easyHotel έχει λάβει δέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ από τους σημερινούς μετόχους Ivanhoé Cambridge και ICAMAP για την υποστήριξη της μελλοντικής αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Τα πρόσθετα χρήματα, μαζί με την πρόσφατα εξασφαλισμένη τραπεζική χρηματοδότηση, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη. Καθώς και την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων σε βασικές ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος να υπερτριπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο της

Η επωνυμία αυτή τη στιγμή διαθέτει 42 ξενοδοχεία με συνολικά 3.977 δωμάτια. Έως το 2026, το easyHotel στοχεύει να υπερτριπλασιάσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία, που διαθέτει 15 ξενοδοχεία, με συνολικά 1.723 δωμάτια.

Άνοιξε δύο νέα ξενοδοχεία τους τελευταίους 18 μήνες

Η easyHotel είπε ότι η εστίασή της στο «μοντέλο προϋπολογισμού» της επέτρεψε να «πλοηγηθεί» με επιτυχία στην πανδημία. Άνοιξε δύο ξενοδοχεία τους τελευταίους 18 μήνες, στο Κάρντιφ και την Οξφόρδη. Και εργάζεται σε πέντε νέα ακίνητα. Αυτά είναι στο Παρίσι σε Charles de Gaulle, Aubervilliers, στο Κέιμπριτζ, στη Βαρκελώνη και στο Δουβλίνο.

Όπως ανακοίνωσε είχε απόδοση πάνω από τα προ-Covid επίπεδα, με τα ποσοστά πληρότητας να ξεπερνούν τακτικά το 80% από τον Αύγουστο.

Από τον Οκτώβριο τα περισσότερα ακίνητα σημειώνουν ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

«Η επένδυση ενισχύει τη θέση μας να κεφαλαιοποιήσουμε τους ισχυρούς υποκείμενους διαρθρωτικούς παράγοντες στις αγορές μας, δήλωσε ο Karim Malak διευθύνων σύμβουλος της easyHotel.
Μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε την περιουσία μας σε βασικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο κλάδος μας αρχίζει να βλέπει μια ανάκαμψη μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 και τα σχετικά lockdown.

Πρόσφατα έχουμε γίνει πιο επίκαιροι από ποτέ. Οι καταναλωτές αναζητούν επιλογές χαμηλού κόστους και χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε περιοχές κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα και εκδηλώσεις.
Οι αυστηρότεροι εταιρικοί προϋπολογισμοί ταξιδιών κάνουν το easyHotel μια πρακτική και ασφαλή επιλογή για επαγγελματίες επισκέπτες που αναζητούν τη βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής.»