Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μια σειρά θέσεων αφαιρείται από ορισμένα αεροσκάφη της EasyJet αυτό το καλοκαίρι, ώστε οι πτήσεις να μπορούν να εκτελούνται με λιγότερο πλήρωμα καμπίνας.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα μπορεί να πετά με τρία πληρώματα καμπίνας αντί για τέσσερα, αφαιρώντας την πίσω σειρά των θέσεων του στόλου A319.
Αυτό περιορίζει τον αριθμό των επιβατών σε 150 κατ’ ανώτατο όριο.

Οι πτήσεις θα εξακολουθούν να πληρούν τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό πληρώματος θαλάμου επιβατών, ο οποίος βασίζεται στον αριθμό των φυσικών θέσεων και όχι στους επιβάτες στο πλοίο.

Η EasyJet είπε ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του στόλου, ενώ «χτίζει επιπλέον ανθεκτικότητα και ευελιξία» στις λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία «αυτό το καλοκαίρι θα εκμεταλλευόμαστε τον στόλο μας Α319 του Ηνωμένου Βασιλείου με μέγιστο αριθμό 150 επιβατών και τρία μέλη πληρώματος σύμφωνα με τους κανονισμούς της CAA.

Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του στόλου μας, χτίζοντας παράλληλα πρόσθετη ανθεκτικότητα και ευελιξία στη λειτουργία μας αυτό το καλοκαίρι, όπου αναμένουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα πτήσεων κοντά στο 2019».

Σύμφωνα με την EasyJet οι τελευταίες έξι θέσεις κρατούνται συνήθως τις τελευταίες ημέρες πριν από την αναχώρηση. Επομένως η πώληση έως και 150 εισιτηρίων δεν θα επηρεάσει τους πελάτες που σχεδιάζουν καλοκαιρινά ταξίδια.

Η αλλαγή έρχεται αφού πολλές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις από το Πάσχα και τα αεροδρόμια υποφέρουν από μεγάλες ουρές λόγω ελλείψεων προσωπικού.