easyjet shakespeareΗ easyJet, το No.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, γιόρτασε την 450η επέτειο από τη γέννηση του Σαίξπηρ (23 Απριλίου) με μία «live» εν πτήση παράσταση γνωστών του έργα, που ευελπιστεί να βραβευτεί με ένα Guinness World Record, κατά της πτήσης  προς την Ιταλία

 Η θεατρική εταιρία, The Reduced Shakespeare, εκτέλεσε μια συντομευμένη έκδοση των Απάντων του συγγραφέα, μπροστά στους επιβάτες της easyJet που ταξίδευαν από Gatwick προς Βερόνα στις 23 Απριλίου. Η παράσταση διήρκεσε μία ώρα και η easyJet ελπίζει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για την «υψηλότερη θεατρική παράσταση« στα 37.000 πόδια

H ζωντανή παράσταση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας της easyJet, να ορίσει την 23 Απριλίου ως Εθνική Ημέρα William Shakespeare.

Η κληρονομιά και ο πολιτισμός παραμένουν από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και για αυτό το λόγο η easyJet έτρεχε επί ένα μήνα, μια εκστρατεία που προωθούσε τα καλύτερα Shakespeare sites στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και να διοργανώνουν δωρεάν παραστάσεις διαφόρων έργων του συγγραφέα, στα check- in desks.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε πάνω σε ειδικό σχεδιασμένο αεροσκάφος της easyJet, που απεικόνιζε την  εικόνα του Shakespeare στην άτρακτο. Τρεις ηθοποιοί από την θεατρική εταιρία πραγματοποίησαν την παράσταση στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους και οι πρόβες έγιναν στο Training Center της easyJet στο Λούτον.

Ο Paul Moore, Διευθυντής Επικοινωνίας της easyJet, δήλωσε:‎“Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ο πιο διάσημος Βρετανός συγγραφέας και η easyJet  είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την προσπάθεια για ανακήρυξη της 23ης Απριλίου ως Εθνικής του Ημέρα . Για να σημειωθεί η 450η επέτειος απο τη γέννηση του βάρδου, η ομάδα The Reduced Shakespeare Company πραγματοποιείσαι παραστάσεις των Απάντων του πάνω σε πτήση της easyJet  προς την Βερόνα, για πρώτη φορά. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ρεκόρ Γκίνες για τη σε μεγαλύτερο ύψος θεατρική παράσταση που έχει παρουσιασθεί, όπως και να προσφέρουμε ένα υψηλού επιπέδου θέαμα για τους επιβάτες μας.

“Η καμπάνια μας για να ανακηρυχθεί η 23η Απριλίου ως Εθνική Ημέρα Σαίξπηρ, έτρεξε όλο τον Απρίλιο με διαφημίσεις στο πίσω μέρος των καθισμάτων σε εκατοντάδες πτήσεις, δωρεάν παραστάσεις στους χώρους των αεροδρομίων και ενημερωτικό υλικό που φιλοξενήθηκε στο περιοδικό της εταιρίας που βρίσκεται στις πτήσεις και το οποίο διαβάζουν 5 εκ. ταξιδιώτες το μήνα.Ζητούμε απο τους Βρετανούς επιβάτες να υπογράψουν την αίτηση για το σκοπό αυτό, ενώ παρωτρύνουμε τους επιβάτες απο τις άλλες χώρες της Ευρώπης, που επισκέπτονται την χώρα του Σαίξπηρ, να μάθουν περισσότερα για τον ίδιο και να δούν έργα του σε παραστάσεις.

Η αίτηση για να ανακηρυχτεί η 23η ως Ενική Ημέρα Σαίξπηρ έχει υποστηριχθεί από το μέλος του Κοινοβουλίου Nadhim Zahawi και τις εκδόσεις Bloomsbury και απαιτεί 100.000 υπογραφές εως το τέλος Ιουλίου, ώστε να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Ο Nadhim Zahawi,μέλος της Βουλής απο το Stratford-upon-Avon, δήλωσε: “Είναι ένας βάρδος, είναι ένα αεροπλάνο? Ο Σαίξπηρ είναι ένα απο τα μεγαλύτερα δώρα της Βρετανίας στην ανθρωπότητα, ‘όχι για μια γενιά αλλά για την αιωνιότητα’, και έχω επιχειρηματολογήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα για το αν πρέπει η 23η Απριλίου να εορτάζεται ως Εθνική Ημέρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η easyJet επέλεξε αυτό το θέμα να προωθήσει με την εκστρατεία που κάνει.