Μετά την κατανομή 18 νέων ημερήσιων θέσεων στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η easyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι θα βασίσει τρία επιπλέον αεροσκάφη Airbus A321neo, το μεγαλύτερο αεροσκάφος της εταιρείας, στη βάση της στη Λισαβόνα που θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να ξεκινήσει 21 νέα δρομολόγια και να αυξήσει τις συχνότητες σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας χειμερινής υπηρεσίας δύο φορές την εβδομάδα από το Μπέρμιγχαμ στη Λισαβόνα.

Οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τις 15 Αυγούστου.

Επιπλέον, το «neo» αεροσκάφος θα συμβάλει στο να γίνουν πιο βιώσιμες οι λειτουργίες της easyJet, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 15% και τον θόρυβο κατά την απογείωση και την προσγείωση κατά 50%.

Χάρη σε αυτή την επένδυση, η easyJet θα γίνει η νούμερο δύο αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, με ένα δίκτυο 32 δρομολογίων – 30 διεθνείς και δύο εσωτερικού.

Αυτόν τον ερχόμενο χειμώνα, η easyJet θα είναι ο νούμερο ένα αερομεταφορέας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Πορτογαλίας.

Ο José Lopes, Country Manager της easyJet για την Πορτογαλία, σχολίασε:

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που αποκαλύπτουμε μέρος του νέου δικτύου της easyJet στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας που θα ξεκινήσει να λειτουργεί αργότερα το 2022 και το οποίο θα μετατρέψει την easyJet στον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα που λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέρνουμε το A321 neo στη Λισαβόνα, το οποίο θα συμβάλει στο να κάνουμε τις δραστηριότητές μας πιο βιώσιμες.

Παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, δεν σταματήσαμε ποτέ να επενδύουμε στην Πορτογαλία τα τελευταία δύο χρόνια, ανοίγοντας μια νέα βάση στο Faro το 2021 και ξεκινώντας συνεχώς νέα δρομολόγια τόσο από τη Λισαβόνα όσο και από το Πόρτο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε 19 αεροσκάφη με βάση την Πορτογαλία, τα οποία θα μας επιτρέψουν να μεταφέρουμε περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνδεσιμότητα της χώρας και διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στη στήριξη της εθνικής οικονομίας».

Συνολικά, η easyJet θα διαθέσει 1,75 εκατομμύρια θέσεις προς πώληση αυτή τη χειμερινή περίοδο από και προς τη Λισαβόνα, αύξηση 61% σε σύγκριση με πέρυσι. Από την αρχή της χειμερινής περιόδου, η easyJet θα έχει συνολικά 19 αεροσκάφη με έδρα την Πορτογαλία, ένα δίκτυο με περισσότερα από 80 δρομολόγια από και προς τη χώρα και αναμένεται να μεταφέρει 10,3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Τα τελευταία 26 χρόνια, η easyJet μετέφερε περίπου 69 εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Πορτογαλία. Σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, η χωρητικότητα της easyJet έχει αυξηθεί κατά 51% στην Πορτογαλία: +61% στη Λισαβόνα, +69% στο Oporto, +2% στο Faro και +66% στο Funchal και άρχισε να λειτουργεί στο Porto Santo. Επιπλέον, αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 130 άμεσες θέσεις εργασίας στην Πορτογαλία, όπου η αεροπορική εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερα από 500 άτομα