Καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών συνεχίζει να ανακάμπτει, η easyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει το δίκτυο εποχιακών βάσεων προσθέτοντας πέντε ακόμη αεροσκάφη στις βάσεις της Μάλαγα, της Πάλμα ντε Μαγιόρκα και του Φάρο από τον Μάιο του 2022.

Η επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 120 άμεσες θέσεις εργασίας στην Ισπανία όπου η αεροπορική εταιρεία απασχολεί επί του παρόντος περισσότερα από 400 άτομα, όλα βάσει τοπικών συμβάσεων μαζί με 30 θέσεις εργασίας στη βάση του Φάρο.

Ως αποτέλεσμα, το επόμενο καλοκαίρι το easyJet θα έχει πέντε αεροσκάφη στη Μάλαγα, όπου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία και επτά στην Πάλμα, φέρνοντας τον ισπανικό στόλο σε 16 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στη βάση του στη Βαρκελώνη.

Θα προσθέσει επίσης ένα επιπλέον αεροσκάφος στην Πορτογαλία στη βάση του Φάρο. Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία θα έχει αυξήσει τον στόλο της με έδρα την Πορτογαλία και την Ισπανία κατά 70% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η προσθήκη περισσότερης χωρητικότητας στις βάσεις της αεροπορικής εταιρείας στη Μάλαγα και την Πάλμα βασίζεται στις επιτυχημένες βάσεις προορισμού στη Νότια Ευρώπη, τοποθετώντας την easyJet ως την καλύτερη επιλογή για να εξυπηρετήσει αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς. Αυτά τα νέα αεροσκάφη που βασίζονται θα επιτρέψουν στην easyJet να ενισχύσει τις υπάρχουσες αγορές, καθώς και να εξερευνήσει νέες ροές στο μέλλον, οι οποίες προηγουμένως ήταν απρόσιτες για την easyJet, παρέχοντας στην αεροπορική εταιρεία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε αυτούς τους προορισμούς.

Σχολιάζοντας τα σχέδια επέκτασης, ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, είπε:

«Καθώς η easyJet λειτούργησε αποτελεσματικά στην πανδημία, η δημιουργία δύο νέων εποχικών βάσεων ήταν μια σημαντική κίνηση. Η απόφαση να προστεθούν πέντε αεροσκάφη σε αυτές τις βάσεις είναι απόδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζουν στο δίκτυό μας τώρα και στην ανάκαμψη μετά την πανδημία.

«Μας έδωσαν πρόσθετη ευελιξία για να καλύψουμε τη μεγαλύτερη ζήτηση σε αυτές τις δημοφιλείς διαδρομές. Μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παρουσία μας σε αυτούς τους βασικούς προορισμούς από τον επόμενο Μάιο, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη μας στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής και παραλίας το επόμενο καλοκαίρι.”