Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η EasyJet ενοποιεί προληπτικά έναν αριθμό πτήσεων στα επηρεαζόμενα αεροδρόμια, για να δημιουργήσει πρόσθετη ανθεκτικότητα.

«Αυτό παρέχει στους πελάτες εκ των προτέρων ειδοποίηση και τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση για εναλλακτικές πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Δεδομένου του δικτύου υψηλών συχνοτήτων της EasyJet, αναμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε εκ νέου κράτηση για την πλειοψηφία των πελατών σε εναλλακτικές πτήσεις, με πολλούς να είναι την ίδια ημέρα με την αρχική κράτηση».

Ο οικονομικός αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται στο μάτι της καταιγίδας διακοπής των πτήσεων από το Πάσχα. Ιδιαίτερα στην κύρια βάση του στο Gatwick, λόγω της μεγάλης επιστροφής στη ζήτηση.

Ο αριθμός των επιβατών Απριλίου και Μαΐου ήταν επταπλάσιος από τους ίδιους μήνες πέρυσι, αποκάλυψε η αεροπορική εταιρεία σε σημερινή ενημέρωση συναλλαγών.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου 140.000 πτήσεις το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου, μεταφέροντας περίπου 22 εκατομμύρια επιβάτες με χωρητικότητα που έχει προγραμματιστεί να είναι +550% της ίδιας περιόδου το 2021.

Ωστόσο, η EasyJet αντιμετωπίζει πλέον καλοκαιρινές ανώτατες πτήσεις τόσο στο Gatwick όσο και στο Schiphol στο Άμστερνταμ, πέρα ​​από τις καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τις ελλείψεις προσωπικού στην επίγεια εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυξημένους χρόνους των αεροσκαφών, καθυστερημένες αναχωρήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

«Η παροχή μιας ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας για τους πελάτες μας σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον είναι η ύψιστη προτεραιότητα της EasyJet και λυπούμαστε που για ορισμένους πελάτες δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε την υπηρεσία που περίμεναν από εμάς, τόνισε ο Johan Lundgren διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα.

Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η δράση που λάβαμε για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας μας οδήγησε να συνεχίσουμε να εκτελούμε έως και 1.700 πτήσεις και να μεταφέρουμε έως και ένα τέταρτο εκατομμύριο πελάτες την ημέρα, το συνεχιζόμενο απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας δυστυχώς συνέχισε να έχει αντίκτυπο που είχε ως αποτέλεσμα ακυρώσεις.

Σε συνδυασμό με τα ανώτατα όρια των αεροδρομίων, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς περαιτέρω ενοποιήσεων πτήσεων στα επηρεαζόμενα αεροδρόμια, ειδοποιώντας εκ των προτέρων τους πελάτες.
Και αναμένουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα γίνει εκ νέου κράτηση για εναλλακτικές πτήσεις εντός 24 ωρών.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή ενέργεια που πρέπει να λάβουμε, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε για όλους τους πελάτες μας την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον».

Ο αερομεταφορέας υπογράμμισε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του «παραμένουν ελκυστικές».