Η easyJet επέκτεινε τον στόλο της με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας, οικονομικά αποδοτικά, παραλαμβάνοντας το 67ο αεροσκάφος της οικογένειας A320neo αυτό το μήνα, σε μια σημαντική κίνηση προς τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανανέωσης του στόλου της ως μέρος της δέσμευσής της για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών. Αυτό περιλαμβάνει τη σταδιακή απόσυρση παλαιότερων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320ceo και την αντικατάστασή τους με νέας τεχνολογίας αεροσκάφη της οικογένειας A320neo, τα οποία είναι τουλάχιστον 15% πιο αποδοτικά σε καύσιμα. Επιπλέον, τα νέα αεροπλάνα μειώνουν τα επίπεδα θορύβου έως και 50% κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση.

Το πρόγραμμα ανανέωσης θα δει τα αεροσκάφη της οικογένειας A320neo να αποτελούν το 25% του συνολικού στόλου της easyJet έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια παράδοσης, η easyJet αναμένει να παραλάβει 19 ακόμη αεροσκάφη A320neo Family μέχρι το τέλος του 2024, ενώ άλλα 27 θα φτάσουν το 2025.