Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η οικονομική εταιρεία easyJet επιβεβαίωσε μια σταθερή παραγγελία για 157 επιπλέον αεροσκάφη A320neo Family, καθώς και 100 δικαιώματα αγοράς.

Η επιβεβαίωση ακολουθεί την έγκριση των μετόχων μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης στο αεροδρόμιο του Λούτον.

Αυτό σημαίνει ότι 56 αεροσκάφη A320neo και 101 αεροσκάφη A321neo θα παραδοθούν μεταξύ 2029 και 2034, ενώ 35 αεροσκάφη A320neo που έχουν ήδη παραγγελθεί θα μετατραπούν σε μεγαλύτερα αεροσκάφη A321neo.

Το νέο αεροσκάφος θα επιτρέψει στην easyJet να αυξήσει την χωρητικότητα της και να αντικαταστήσει παλαιότερα αεροσκάφη A319 και να αντικαταστήσει περίπου τα μισά αεροσκάφη A320ceo.

Η easyJet διαθέτει ήδη 69 αεροσκάφη A320neo στο στόλο της και ένα υπάρχον βιβλίο παραγγελιών με την Airbus έως το 2029 για άλλα 158 αεροσκάφη της οικογένειας A320neo που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί.

Οι νέες παραδόσεις θα συνεχίσουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου της easyJet και θα προσφέρουν από 13% έως 30% βελτίωση της απόδοσης καυσίμου ανά μονάδα, ανάλογα με το ποιο αεροσκάφος αντικαθιστούν.

Όπως δήλωσε ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη σημαντική παραγγελία, η οποία όχι μόνο επιτρέπει στην easyJet να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αεροσκάφη της με πιο αποτελεσματικά αεροσκάφη, ένα βασικό στοιχείο του καθαρού οδικού χάρτη μας, αλλά παρέχει επίσης την ικανότητα για πειθαρχημένη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής ευκαιρίας που φέρνει η αναβάθμιση.

Με αυτήν την παραγγελία, η easyJet θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εδραιώνει την ηγετική της θέση στα κύρια αεροδρόμια της Ευρώπης και έτσι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Airbus τα επόμενα χρόνια».