Το σύνολο του στόλου της καθήλωσε η easyJet, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακριβή ημερομηνία επανέναρξης των πτήσεών της.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία τόνισε ότι προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω των «πρωτοφανών ταξιδιωτικών περιορισμών» που επέβαλαν οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του ιού.

Η easyJet είχε ήδη ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις, αλλά πραγματοποιούσε κάποια δρομολόγια για να βοηθήσει στον επαναπατρισμό των Βρετανών που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Το πληρώμα της εταιρείας θα λάβει ποσό αντίστοιχο του 80% των αποδοχών τους από το βρετανικό κράτος, από την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο έκτακτου προγράμματος βοήθειας.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Johan Lundgren δήλωσε ότι «εργάζεται πυρετωδώς» για να βεβαιωθεί ότι η εταιρεία «μπορεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις του κορωνοϊού».

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι στην EasyJet έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική στιγμή», προσέθεσε.

Η έδρα της EasyJet βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Luton και διαθέτει 331 αεροπλάνα. Σε κανονικές συνθήκες εξυπηρετεί 159 αεροδρόμια και 1.051 δρομολόγια.