Η EasyJet  καταργεί την χρήση μάσκας σε ορισμένες πτήσεις της, με την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος στις 27 Μαρτίου.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε: “Μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλές χώρες, επανεξετάσαμε την πολιτική μας για τις μάσκες στο αεροσκάφος και πήραμε την απόφαση  από τις 27 Μαρτίου 2022, στις πτήσεις όπου οι μάσκες δεν απαιτούνται πλέον νομικά και στα δύο άκρα του δρομολογίου, δεν θα δίνουμε εντολή στους πελάτες και το πλήρωμα να φορούν μάσκες κατά την πτήση.

Όσοι πελάτες ή μέλη του πληρώματος επιθυμούν να συνεχίσουν να φορούν μάσκα, θα γίνει φυσικά σεβαστή η προσωπική τους επιλογή”.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν θα υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες στις εσωτερικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Τζέρσεϊ, εξαιρουμένων των δρομολογίων από και προς τη Σκωτία, καθώς και των πτήσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας, του Γιβραλτάρ, της Ισλανδίας και της Ουγγαρίας.

“Στόχος μας είναι να καταργήσουμε σταδιακά την απαίτηση σε άλλα διεθνή δρομολόγια, καθώς και όταν και τα δύο άκρα του δρομολογίου δεν έχουν καμία νομική απαίτηση”, πρόσθεσε ο αερομεταφορέας.

“Ως πανευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται μεταξύ περισσότερων από 30 χωρών, πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι εμείς και οι πελάτες μας ακολουθούμε τις νομικές απαιτήσεις όλων των χωρών στις οποίες πετάμε.

Αυτό σημαίνει ότι όταν πετάμε προς ή από χώρες όπου οι απαιτήσεις μάσκας παραμένουν σε ισχύ, θα ακολουθούμε τις σχετικές νομικές απαιτήσεις.

Καλούμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να έχουν μια συντονισμένη προσέγγιση για την κατάργηση της απαίτησης, όπου είναι δυνατόν, ώστε να είναι εύκολη και σαφής για τους πελάτες.Θα επιδιώξουμε να παρέχουμε σαφείς πληροφορίες στους πελάτες, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της πτήσης, με λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων απαιτήσεων μάσκας κατά την πτήση τους” καταλήγει η ανακοίνωση.