Το κλείσιμο τριών βάσεων στα αεροδρόμια του Στάνστεντ, του Σάουθεντ και της Νιουκάστλ στις 31 Αυγούστου επιβεβαίωσε χθες η easyJet.

Το Στάνστεντ και η Νιούκαστλ θα παραμείνουν μέρος του δικτύου δρομολογίων της easyJet, ενώ ορισμένες εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται, εξυπηρετούμενες από άλλες βάσεις του δικτύου της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας. Η easyJet θα ενημερώνει τους ταξιδιώτες που επηρεάζονται από το κλείσιμο των τριών βάσεών της, παρέχοντάς τους εναλλακτικές επιλογές όπως η μεταφορά σε άλλο αεροδρόμιο ή η πλήρης επιστροφή των χρημάτων τους τις επόμενες ημέρες.

«Επρεπε να λάβουμε την πολύ δύσκολη απόφαση να κλείσουμε τρεις βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα του άνευ προηγουμένου αντικτύπου της πανδημίας και των συναφών ταξιδιωτικών περιορισμών, σε συνδυασμό με μέτρα καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο που επηρεάζουν τη ζήτηση για ταξίδια», αναφέρει ο CEO της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν.

«Σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μας, χαίρομαι που καταφέραμε να εντοπίσουμε τρόπους για να μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των υποχρεωτικών απολύσεων, παρέχοντας ενισχυμένα πακέτα εθελούσιας εξόδου για όλο το πλήρωμα του Ηνωμένου Βασιλείου, παράλληλα με πρόσθετες επιλογές, όπως συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εποχιακές συμβάσεις», προσέθεσε ο CEO της easyJet.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η easyJet έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα για να μειώσει το κόστος και να μετριάσει τον αντίκτυπο που έχει προκληθεί από την πανδημία, ωστόσο οι προβλέψεις της IATA δείχνουν ότι τα επίπεδα της ζήτησης της αγοράς που καταγράφηκαν το 2019 δεν είναι πιθανό να επιτευχθούν ξανά έως το 2024. Οι κανόνες καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημιούργησαν επίσης αβεβαιότητα για τους πελάτες και είχαν σημαντική επίπτωση στη ζήτηση για ταξίδια.

Η easyJet θα συνεχίσει να λειτουργεί σε οκτώ βρετανικές βάσεις, εξυπηρετώντας πάνω από 490 δρομολόγια που εξυπηρετούν 52 εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.