Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η easyJet Holidays ενθαρρύνει τα ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία να γίνουν «πράσινα» ως μέρος της προσπάθειας βιωσιμότητας.
Για τον λόγο αυτό χρηματοδοτεί μια σειρά μαθημάτων βιώσιμου τουρισμού για τους ξενοδόχους της στις τρεις χώρες.

Τα ακίνητα που αποκτούν αναγνωρισμένα πρότυπα που ορίζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) θα γίνουν μέρος της νέας «οικολογικής πιστοποίησης» συλλογής του φορέα εκμετάλλευσης.
Στόχος είναι να διευκολύνει τους παραθεριστές να κάνουν βιώσιμες επιλογές.

Η εταιρεία -που έγινε ένας από τους πρώτους παρόχους διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο που έγινε μέλος του GSTC τον Σεπτέμβριο του 2021- ενθαρρύνει τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιεί να επιτύχουν πιστοποίηση έως το 2025.

Τα ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στη συλλογή «eco certified» αναγνωρίζονται από ένα «πράσινο» μοτίβο.

Τα μαθήματα, θα παρέχονται σε διάφορες γλώσσες. Περιλαμβάνουν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από προορισμούς, τουριστικούς πράκτορες και παρόχους καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Matt Callaghan, διευθυντής επιχειρήσεων της easyJet Holidays, δήλωσε ότι «με την εκπαίδευση και τη συνεργασία στο επίκεντρο της αποστολής μας να κάνουμε τις βιώσιμες διακοπές mainstream.
Συνεργαζόμαστε με την GSTC για να βοηθήσουμε τους ξενοδόχους μας στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία να βελτιώσουν τα διαπιστευτήρια τους για βιωσιμότητα».

Σχετικά με την συνεργασία ο Randy Durband, διευθύνων σύμβουλος της GSTC, δήλωσε πώς «δεν υποστηρίζει μόνο τον βιώσιμο μετασχηματισμό της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά ενθαρρύνει επιχειρήσεις και ταξιδιώτες να υιοθετήσουν μια προορατική προσέγγιση προς τη βιωσιμότητα.

Μέσω συλλογικών προσπαθειών, μπορούμε να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο. Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι ο βιώσιμος τουρισμός δεν ωφελεί μόνο το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του κλάδου συνολικά».