Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η Ευρώπη, έχει φορέσει τα γιορτινά της.
Από τα πλακόστρωτα δρομάκια μέχρι το ζεστό κρασί και τις εορταστικές αγορές, είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία των Χριστουγέννων στην Γηραιά Ήπειρο.

Η European Best Destinations (EBD), αποκαλύπτει την λίστα με τους 38 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές 2022.

Ποιοι είναι οι 10 προορισμοί με τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

Ζάγκρεμπ, Κροατία (26 Νοεμβρίου 2022 έως 7 Ιανουαρίου 2023)

Η κροατική πρωτεύουσα είναι ο απόλυτος προορισμός για το 2022 για χαρούμενα και περιπετειώδη Χριστούγεννα.
Η πόλη έχει ανακηρυχθεί ως η Καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Ευρώπη για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία (18 Νοεμβρίου 2022 έως 1 Ιανουαρίου 2023)

Η Βουδαπέστη ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς τουρίστες το 2021 και ο τρίτος πιο αγαπημένος προορισμός των Ιταλών.

Βασιλεία, Ελβετία (24 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022)

Η όμορφη πόλη είναι η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρετανών και των Ιταλών ταξιδιωτών, την τελευταία δεκαετία.

Βρυξέλλες, Βέλγιο (25 Νοεμβρίου 2022 έως 1 Ιανουαρίου 2023)

Υπέροχες παραστάσεις ήχου και φωτός στο Grand Palace, ένα όμορφο δέντρο, πίστες πατινάζ και μια πλούσια και ποικιλόμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά με την απολαυστική «Γευσιγνωσία σοκολάτας των Βρυξελλών».

Βιέννη, Αυστρία (19 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου 2022)

Η πόλη μετατρέπεται σε μια μαγική χριστουγεννιάτικη αγορά στα μέσα Νοεμβρίου και μοιάζει με μια λαμπερή παραμυθένια χώρα.

Μετς, Γαλλία (18 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022)

Η πόλη είναι ελκυστική για τους ταξιδιώτες για το μονοπάτι με τα φανάρια και την ποικιλία από προϊόντα που προσφέρουν οι ντόπιοι.

Κολωνία, Γερμανία (21 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022)

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι αισθητή σε όλη την γιορτινά στολισμένη πόλη, με το άρωμα των ψημένων μήλων, των μπισκότων κανέλας και του ζεστού κρασιού να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.

Μονμπελιάρ, Γαλλία (26 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022)

Η εκδήλωση είναι κάτι περισσότερο από μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά. Το Μονμπελιάρ δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια για να βεβαιωθεί ότι τα Χριστουγεννιάτικα Φώτα προσφέρουν όλα τα θαύματα στους 500.000 επισκέπτες.
Αναβιώνει την παράδοση της Βυρτεμβέργης και διοργανώνει μια Χριστουγεννιάτικη αγορά όπως καμία άλλη με 140 υπέροχους πάγκους γεμάτους αυθεντικά και υψηλής ποιότητας αντικείμενα με ποικιλία έργων τέχνης και χειροτεχνίας.

Δρέσδη, Γερμανία (23 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022)

Λαμπερά φώτα, αστραφτερά αστέρια, χαρούμενα πρόσωπα παιδιών, ζεστό κρασί, άρωμα μελόψωμου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το Striezelmarkt της Δρέσδης διαθέτει μοναδικό χαρακτήρα, παρόλο που διανύει το 587ο έτος του.

Κολμάρ, Γαλλία (24 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2022)

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης οδηγούν στις πέντε χριστουγεννιάτικες αγορές, μέσα από πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια με παμπάλαια ξύλινα σπίτια.
Κάθε αγορά είναι ένα μικρό χωριό, που αναδεικνύει παθιασμένους και ενθουσιώδεις τεχνίτες. Τα περισσότερα προϊόντα είναι από την Αλσατία και έχουν επιλεγεί για την ποιότητα και τη μοναδικότητα τους.
Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, κάνουν τα Χριστούγεννα στην Κολμάρ μια ασυνήθιστη εμπειρία με ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, κινούμενα σχέδια για παιδιά, έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών, καθώς και πολλές παραστάσεις και συναυλίες.