Καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον κορυφώνεται για το Veganuary – μια πρωτοβουλία που έχει τονίσει τα οφέλη μιας vegan διατροφής την τελευταία δεκαετία, η Emirates σημείωσε άνοδο 40% στη ζήτηση των πελατών για vegan γεύματα.

Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση το 2024, η Emirates θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα vegan πιάτα στο αεροσκάφος και στα σαλόνια αργότερα φέτος, προσθέτοντας ακόμη περισσότερα πιάτα στο «vegan vault» με περισσότερες από 300 επιμελημένες συνταγές.

Vegan γεύματα της Emirates:

Το 2023, η Emirates έχει περισσότερες από 300 συνταγές vegan εναλλάξ σε 140 προορισμούς, από 180 συνταγές το 2022.

Το 2023, η Emirates σέρβιρε περισσότερα από 450.000 γεύματα φυτικής προέλευσης στο αεροσκάφος, αύξηση από 280.000 γεύματα φυτικής προέλευσης που σερβίρονταν το 2022.

Η κατανάλωση γευμάτων vegan έχει αυξηθεί 40% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον όγκο επιβατών, αλλά σε ορισμένες περιοχές, η κατανάλωση έχει ξεπεράσει την αύξηση του όγκου των επιβατών – όπως η Αφρική με επιπλέον αύξηση 4%, η Νοτιοανατολική Ασία με επιπλέον αύξηση 5% και η Μέση Ανατολικά παρουσιάζοντας σημαντική επιπλέον αύξηση 34%.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση vegan γευμάτων σημειώθηκε στην Οικονομική Θέση.

Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν ειδικά στα δρομολόγια της Emirates προς την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Πολλά πληρώματα καμπίνας της Emirates υιοθετούν επίσης μια φυτική διατροφή, καθώς η Emirates εισήγαγε τα vegan γεύματα για το Cabin Crew το 2018.

Vegan κουζίνα της Emirates σε κάθε θέση

Στην οικονομική θέση, οι πελάτες της Emirates μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως κρέπα ρεβιθιού γεμιστή με καρότο, πιπεριές, μανιτάρια και ντομάτα κονκασέ, να δοκιμάσουν μια ανάγλυφη φριτάτα κολοκύθας, ένα tofu tikka masala ή να απολαύσουν ένα χορταστικό στιφάδο από ρεβίθια με ρύζι πιλάφι και baby spin . Τα λαχταριστά vegan επιδόρπια στο Economy περιλαμβάνουν μους καρύδας με κομπόστα μάνγκο, υγρό κέικ μπανάνας με κράμπλ σοκολάτας ή λαχταριστή πουτίγκα σοκολάτας με χώμα κακάο.

Στην κατηγορία Premium Economy, οι πελάτες που επιλέγουν vegan κουζίνα θα σερβίρουν θρεπτικά νόστιμα πιάτα όπως jackfruit curry με ρύζι μπασμάτι ή ένα πλούσιο στιφάδο κάστανο κολοκύθας ακολουθούμενο από ένα ελαφρύ cheesecake tofu σοκολάτας ή ένα απαλό και χορταστικό παρφέ βατόμουρου με κομπόστα πορτοκαλιού.

Στην Business class, προσφέρεται μια σειρά από κομψά και δημιουργικά επιμελημένα πιάτα, όπως ψητό κουνουπίδι , καραμελωμένο αχλάδι και πέστο ή ένα ζεστό ραγού ασιατικού τόφου και μανιτάρι shitake με νουντλς. Οι πελάτες που έχουν χώρο για επιδόρπιο μπορούν να απολαύσουν ένα κέικ ανανά με τροπική καρύδα ή να απολαύσουν ένα cheesecake σοκολάτας που τονίζεται από πούρο μαύρης σοκολάτας και κομπόστα φράουλας.

Στο First class, οι πελάτες θα απολαύσουν εξαιρετικά ανεβασμένη vegan κουζίνα όπως κρεμώδες κέικ πολέντα με ραγού μανιταριών θυμάρι, σοταρισμένο σπανάκι περιχυμένο με πλούσιο χυμό λαχανικών. Τα πιάτα που προσφέρουν μια έκρηξη εκλεπτυσμένων γεύσεων περιλαμβάνουν κάρυ μελιτζάνας με απανθρακωμένο ρύζι και πατάτα κουρκουμά, με λίγο τσάτνεϊ καρύδας και μέντας. Τα παρακμιακά επιδόρπια διαθέτουν επιμελημένες αντιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πικρής γεύσης από ραβέντι με σαρλότ φράουλας, κρέμα Chantilly και tuille βατόμουρου ή ένα δελεαστικό ζεστό ζαχαρωτό σοκολάτας, διακοσμημένο με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας και σαντιγί κρέμα κάσιους.

Οι επιλογές για vegan είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία εν πλω και απευθείας παραγγελία στην Πρώτη Θέση, καθώς και στα σαλόνια της Emirates. Οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν vegan γεύματα σε όλες τις πτήσεις της Emirates και σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιών έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Τα καλύτερα vegan συστατικά από όλο τον κόσμο

Η Emirates συνεχίζει να ανεβάζει την κουζίνα στον ουρανό, με προϊόντα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικές πρωτεΐνες από το California’s Beyond Meat , πρωτεΐνη σόγιας από τη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Arlene , Qian Ye pressed tofu από την Ιαπωνία, βιολογική μαύρη vegan σοκολάτα από τη Linnolat στη Γαλλία, vegan μαργαρίνη από τη MeisterMarken στη Γερμανία, vegan curry Πάστα από το Pantai στην Ταϊλάνδη, το γάλα αμυγδάλου Koita από την Ιταλία, μεταξύ πολλών άλλων. Η Emirates ενσωματώνει επίσης φρέσκο ​​λάχανο και μαρούλι τοπικής καλλιέργειας από την Bustanica – τη μεγαλύτερη υδροπονική κάθετη φάρμα στον κόσμο, μια κοινή επένδυση μέσω της Emirates Flight Catering. Τα προϊόντα Bustanica καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή χημικά και οι επιβάτες Πρώτης και Business Class μπορούν να απολαύσουν φρέσκα φυλλώδη χόρτα σε ορισμένα πιάτα, όπως μαρούλια, ρόκα, ανάμεικτα χόρτα σαλάτας και σπανάκι.

Ιστορία της vegan κουζίνας και των Εμιράτων

Η Emirates σερβίρει vegan γεύματα από τη δεκαετία του 1990. Αρχικά, οι απαιτήσεις για vegan επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες διαδρομές όπως η Αντίς Αμπέμπα όπου απαιτούνται γεύματα vegan κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων του έτους από όσους ασκούν την ορθόδοξη πίστη της Αιθιοπίας ή σε περιοχές όπου πολλές θρησκείες ενθαρρύνουν μια φυτική διατροφή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα vegan πιάτα κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, ορισμένες ευρωπαϊκές και ασιατικές διαδρομές, με την Emirates να σημειώνει σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για τα vegan πιάτα την τελευταία δεκαετία. Ένα ολοκαίνουργιο gourmet vegan μενού εισήχθη το 2022 στην First και Business Class για να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της Emirates που ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής ή απλώς αναζητούν μια υγιεινή και ελαφριά επιλογή γευμάτων ενώ ταξιδεύουν.