Η Emirates Airlines έχει αρχίσει να απολύει πιλότους και μέλη του πληρώματος , όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 600 πιλότοι και πάνω από 6.500 μέλη πληρώματος θαλάμου ενημερώθηκαν ότι θα χάσουν τις δουλειές τους, ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας στην Emirates δεν έχουν τελειώσει ακόμα αφού την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη γύρος απολύσεων.

« Αφού εξετάσαμε όλα τα σενάρια και τις επιλογές, λυπούμαστε βαθιά που πρέπει να αφήσουμε μερικούς από τους ανθρώπους μας να φύγουν. Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Έχουμε κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε τους ταλαντούχους ανθρώπους που απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό μας για όσο μπορούμε. Ωστόσο, δεδομένου του σημαντικού αντίκτυπου που είχε η πανδημία στην επιχείρησή μας, απλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε υπερβολικούς πόρους και πρέπει να προσαρμόσουμε σωστά το εργατικό δυναμικό μας σύμφωνα με τις μειωμένες δραστηριότητές μας “, τόνισε εκπρόσωπος της Emirates.

Σύμφωνα με αναφορές, η αεροπορική εταιρεία θα απολύσει το 30% του πληρώματος και των πιλότων της.

Η Emirates έχει επίσης παρατείνει τις περικοπές αμοιβών έως τον Σεπτέμβριο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επέκτεινε τη μείωση στο 50%, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email την Κυριακή.