Η Emirates σχεδιάζει να ενισχύσει το επιχειρησιακό της εργατικό δυναμικό σχεδιάζοντας να προσλάβει περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους τους επόμενους έξι μήνες.

Καθώς οι περιορισμοί μειώνονται παγκοσμίως με την ευρύτερη χορήγηση του εμβολίου, θα χρειαστούν επιπλέον πιλότοι, πλήρωμα καμπίνας, ειδικοί μηχανικοί και προσωπικό εδάφους για να υποστηρίξουν την αύξηση των δραστηριοτήτων της αεροπορικής εταιρείας σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της ως απάντηση στην ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των πελατών ζήτηση.

Ο αερομεταφορέας έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου του και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει το 70% της χωρητικότητάς του πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του 2021.

Η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο συμπληρώνει τα δρομολόγιά της με αυξημένες συχνότητες για να καλύψει τη μειωμένη ζήτηση. Επίσης, αναπτύσσει το διώροφο αεροσκάφος A380 υψηλής χωρητικότητας σε δημοφιλείς διαδρομές γύρω από το δίκτυό της.

Μέχρι τον Νοέμβριο, η Emirates θα προσφέρει περισσότερες από 165.000 επιπλέον θέσεις στα αεροσκάφη της ναυαρχίδας A380.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline and Group, δήλωσε:

«Η Emirates ήταν πάντα στο επίκεντρο της ανάπτυξης του Ντουμπάι. Η απαίτησή μας για 6.000 επιπλέον επιχειρησιακό προσωπικό υποδηλώνει τη γρήγορη ανάκαμψη που παρατηρεί η οικονομία του Ντουμπάι και θα οδηγήσει σε ευκαιρίες και άλλες θετικές εξελίξεις σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους τομείς των καταναλωτών, των ταξιδιών και του τουρισμού.

Αποκαθιστούμε με σύνεση τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με το άνοιγμα των συνόρων και τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, και με τα θετικά σημάδια στην οικονομική ανάκαμψη και τη συνεχή αύξηση της ζήτησης, ελπίζουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία. από τα μέσα του 2022.”

Τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για να προσλάβει 3.000 πλήρωμα καμπίνας και 500 υπαλλήλους υπηρεσιών αεροδρομίου για να ενταχθούν στον κόμβο της στο Ντουμπάι για να υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές της απαιτήσεις που προκύπτουν από την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Καθώς η ζήτηση ταξιδιών κερδίζει μεγαλύτερη έλξη από ό,τι αναμενόταν νωρίτερα, η Emirates θα απαιτήσει πλέον επιπλέον 700 άτομα επίγειου προσωπικού στο Ντουμπάι και σε όλο το δίκτυό της.