Μετά τις πρώτες επιτυχίες της Etihad και της Singapore Airlines στις προσπάθειές τους για εμβολιασμό και τη λειτουργία των πρώτων πλήρως εμβολιασμένων πτήσεων, η Emirates χθες έκανε την πρώτη της πτήση με μια πλήρως εμβολιασμένη ομάδα πρώτης γραμμής που εξυπηρετεί τους πελάτες σε κάθε σημείο επαφής του ταξιδιού.

Η πτήση EK215, η οποία αναχώρησε από το Ντουμπάι για το Λος Άντζελες, υποστηρίχθηκε με ασφάλεια από υπαλλήλους check-in, security, business και πρώτης κατηγορίας, καθώς και από μηχανικούς, πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.

Υποστηρίζοντας επίσης τη λειτουργία ήταν πλήρως εμβολιασμένες ομάδες εμφάνισης, φόρτωσης και ειδικών χειρισμών αεροσκαφών από την Dnata, καθώς και ομάδες της Emirates SkyCargo που εργάζονταν στις απαιτήσεις φορτίου και εφοδιαστικής για την πτήση.

Το Emirates Group ξεκίνησε την προσπάθειά του για εμβολιασμό με ρυθμό μόλις πριν από ένα μήνα και από τότε, περίπου 26.000, ή 44%, του εργατικού δυναμικού πρώτης γραμμής με έδρα στα ΗΑΕ, έχουν λάβει και τις δύο δόσεις είτε του Pfizer-BioNTech είτε Εμβόλια Sinopharm.

Ο Adel Al Redha, διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airline, δήλωσε: «Το επιχειρησιακό εργατικό δυναμικό μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αερομεταφορών, βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάσουν εκεί που πρέπει να είναι και να μεταφέρουν βασικά προϊόντα σε παγκόσμιες κοινότητες.

«Η προστασία των ανθρώπων μας με εμβολιασμούς είναι σημαντική – για αυτούς, για την κοινότητά μας, για την ομαλή λειτουργία των εργασιών μας, αλλά και για τους πελάτες μας, καθώς εισάγει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας όταν ταξιδεύουν μαζί μας.”