Η Etihad Airways θα επεκτείνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο αυτό το καλοκαίρι με την εισαγωγή μιας νέας απευθείας γραμμής μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της πορτογαλικής πρωτεύουσας της Λισαβόνας, ξεκινώντας από τις 2 Ιουλίου 2023.

Η νέα υπηρεσία, η οποία σηματοδοτεί το πρώτο δρομολόγιο του αερομεταφορέα της Μέσης Ανατολής προς την Πορτογαλία, θα εκτελεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, Antonoaldo Neves, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε πτήσεις προς την Πορτογαλία για πρώτη φορά και παρέχουμε στους επισκέπτες μας βολικές επιλογές ταξιδιού σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2023».

«Η νέα μας απευθείας σύνδεση θα ενισχύσει τους εμπορικούς και τουριστικούς δεσμούς μεταξύ των ΗΑΕ και της Πορτογαλίας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των πορτογαλικών αρχών στη δημιουργία της νέας αεροπορικής μας σύνδεσης», πρόσθεσε.

Η είσοδος του αερομεταφορέα στην Πορτογαλία ακολουθεί την πρόσφατα ανακοινωθείσα επέκταση του δικτύου στη Δανία, καθώς και την επανέναρξη των πτήσεων προς τη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ και τις αυξημένες συχνότητες προς τη Φρανκφούρτη.