Η Etihad Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ, έχει δεσμευτεί να αγοράσει αντιστάθμιση άνθρακα, για να εξουδετερώσει πλήρως τις εκπομπές CO2 του εμβληματικού αεροσκάφους «Greenliner» 787-10 για ένα ολόκληρο έτος λειτουργίας το 2021.

Η πρωτοβουλία είναι η αρχή του ταξιδιού της αεροπορικής εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών CO2 στο 50% των επιπέδων του 2019 έως το 2035 και για την επίτευξη πλήρων εκπομπών μηδενικού έως το 2050 – μια πρώτη για οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία στον Κόλπο και μία από τις πρώτες που έθεσαν στόχο αυτής της κλίμακας στη βιομηχανία. Ξεχωριστά, η αεροπορική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο πρόγραμμα εθελοντικής αντιστάθμισης για τους επιβάτες μέσω του ιστότοπού της (etihad.com) το 2021.

Το πρόγραμμα Greenliner carbon offset της Etihad προήλθε από τη συνεργασία με την Respira, έναν διεθνή οίκο χρηματοοικονομικής αντιστάθμισης άνθρακα που ειδικεύεται σε προσαρμοσμένα προγράμματα αντιστάθμισης σε πολλούς τομείς. Το σχέδιο της Etihad επικεντρώνεται σε ένα δασικό έργο της Τανζανίας και θα αγοράσει αρχικά 80.000 τόνους αντιστάθμισης CO2.

Το έργο Makame Savannah REDD – που αναπτύχθηκε από την Carbon Tanzania – χρησιμοποιεί ένα μοναδικό μοντέλο που βασίζεται στην κοινότητα για να περιορίσει την αποψίλωση των δασών και να προωθήσει την καλύτερη διαχείριση των τοπικών φυσικών πόρων σε πάνω από 100.000 εκτάρια στη νότια επέκταση του οικοσυστήματος Tarangire-Manyara.

Το σύστημα αντιστάθμισης επαληθεύεται και πιστοποιείται από τη VERRA, έναν ανεξάρτητο φορέα διασφάλισης ποιότητας άνθρακα, σύμφωνα με το Πρότυπο επαληθευμένου άνθρακα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι αντισταθμίσεις άνθρακα είναι πρόσθετες και πλήρως βιώσιμες. Επιπλέον, το σχέδιο της Τανζανίας συμμορφώνεται με τα πρότυπα για το κλίμα, την κοινότητα και τη βιοποικιλότητα, τα οποία προστατεύουν τα απειλούμενα είδη και τις τοπικές κοινότητες.