Ακριβώς 13 χρόνια αφότου συνέδεσε για πρώτη φορά το Άμπου Ντάμπι με τη Μόσχα, η Etihad Airways ξεκίνησε την εναρκτήρια πτήση της προς τον νέο υπερσύγχρονο Διεθνή Τερματικό Σταθμό C στο διεθνές αεροδρόμιο Sheremetyevo Alexander S. Pushkin της Μόσχας (SVO)

Με το 787 Dreamliner, η πτήση EY63 αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στις 9.35 π.μ. και προσγειώθηκε στη Μόσχα στις 2.25 μ.μ. στις 2 Δεκεμβρίου, όπου έγινε δεκτό με τελετή υποδοχής που περιλάμβανε μια αντιπροσωπεία κυβερνητικών υπουργών, τον Πρέσβη των ΗΑΕ στη Ρωσία και ανώτερους υπουργούς Στελέχη της SVO. Η πτήση της επιστροφής για το Άμπου Ντάμπι, EY64, αναχώρησε από τη Μόσχα με παρόμοια φανφάρα στις 3.50 μ.μ.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο HE Dr. Mohammed Al Jaber, Πρέσβης των ΗΑΕ στη Ρωσία, ο Tony Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Etihad Aviation Group. Ali Al Shaiba, Εκτελεστικός Διευθυντής Τουρισμού & Μάρκετινγκ στο DCT. και Mikhail Vasilenko, Γενικός Διευθυντής του SVO Airport.

Ο Tony Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Etihad Aviation Group , δήλωσε: «Μετά από 13 χρόνια σύνδεσης των δύο πρωτευουσών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το 787 σε αυτή τη διαδρομή και να μεταφερθούμε στο νεότερο και πιο εξελιγμένο αεροδρόμιο της Ρωσίας, παρέχοντας καλύτερη συνδεσιμότητα στους επισκέπτες μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Μόσχας για την υποστήριξη του στόχου μας να αυξήσουμε τις εμπορικές και τουριστικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών μας».