Η Etihad Aviation Group (EAG) αξιοποιεί πιλότους και μηχανικούς στο Think Science 2017 προκειμένου να προωθήσει σταδιοδρομίες στο χώρο των αερομεταφορών, καθώς και στο πλαίσιο των εθνικών προσπαθειών για τη συμμετοχή των νέων στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Απριλίου στο World Trade Center του Ντουμπάι διοργανώθηκε από το Emirates Foundation και ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εκθέσεις της περιοχής.

Η Αυτού Εξοχότης Σεΐχης Sultan bin Tahnoon Al Nahyan, Διευθύνων Σύμβουλος του Emirates Foundation, άνοιξε επίσημα την εκδήλωση και εν συνεχεία επισκέφθηκε το περίπτερο της EAG.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της EAG θα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους ενός προσομοιωτή πτήσης και να βιώσουν την εμπειρία να πετούν ένα αεροσκάφος. Οι πιλότοι και οι δόκιμοι πιλότοι απάντησαν στις ερωτήσεις όλων αυτών που επιθυμούν μια σταδιοδρομία στον αέρα.

Οι εκπρόσωποι της Etihad Airways Engineering έδωσαν τον παρόν, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο κινητήρα αεριωθούμενου αεροσκάφους, περιγράφοντας τι συμπεριλαμβάνεται στην υποστήριξη του μεγαλύτερου από 12 κυβικών ποδιών αεροσκάφους της αερογραμμής. Μέσω μιας προβολής βίντεο αναδείχτηκε ο ρόλος της EAG στην ανάπτυξη βιοκαυσίμων μέσω της πρωτοποριακής «Έρευνας Κοινοπραξίας Αειφόρου Βιοενέργειας».

Ο Captain Salah Al Farajalla, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ασφάλειας και Εθνικής Πιλοτικής Ανάπτυξης της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: «Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΑΕ που προσελκύουμε τους νέους Εμιράτες στα επαγγέλματα που συμβάλλουν στη μελλοντική ανάπτυξη. Ελπίζουμε ότι με την παρουσία μας στο Think Science 2017 να κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από την επιστήμη και την τεχνολογία και θα ενθαρρύνουν τους νέους των ΗΑΕ να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε αυτούς τους δυναμικούς τομείς, ίσως στην Etihad Aviation Group».

Δίνοντας έναν τόνο διασκέδασης και αλληλεπίδρασης στην εμπειρία του περιπτερού, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στον προσομοιωτή πτήσης και να κερδίσουν μια ειδική επίσκεψη στη σχολική τάξη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του EAG στο Άμπου Ντάμπι. Το ίδιο βραβείο χορηγήθηκε στον νέο/α που επιδείξει την πιο υποσχόμενη μηχανική ικανότητα κατά τη διάρκεια μιας πρόκλησης «κλειδώματος καλωδίων».

Το Think Science Fair, το οποίο ξεκίνησε το 2012, απευθύνεται στην ηλικιακή ομάδα των 15- 35 ετών και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ανερχόμενων επιστημόνων και των κλάδων της επιστήμης και της τεχνολογίας.