Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Eurostar έχει συνάψει συμφωνία αναχρηματοδότησης 290 εκατ. ευρώ, με τους μετόχους και τις τράπεζες.

Ο σιδηροδρομικός φορέας δήλωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 58 εκατ. ευρώ, επιπλέον μετοχικών κεφαλαίων, 174 εκατ. ευρώ εγγύηση μετόχων από μια κοινοπραξία τραπεζών. Καθώς και 58 εκατ. ευρώ από αναδιαρθρωμένες υφιστάμενες δανειακές διευκολύνσεις.

«Όλοι στην Eurostar ενθαρρύνθηκαν από την στήριξη από τους μετόχους και τις τράπεζες μας, τόνισε ο Ζακ Νταμάς, διευθύνων σύμβουλος της Eurostar.

Αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτήν τη σημαντική υπηρεσία στους επιβάτες.

Η συμφωνία αναχρηματοδότησης είναι ο βασικός παράγοντας που μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας καθώς η κατάσταση με την πανδημία αρχίζει να βελτιώνεται.

Η Eurostar θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις για την ασφαλή χαλάρωση των περιορισμών ταξιδιού. Καθώς και τον εξορθολογισμό των συνοριακών διαδικασιών ώστε να επιτρέπεται στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια και απρόσκοπτα».

Η Eurostar είχε υποστεί την σοβαρότερη μείωση της ζήτησης από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία σιδηροδρόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η συμφωνία θα της επιτρέψει να «συνεχίσει να λειτουργεί. Και να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα».

Η εταιρεία θα αυξήσει τη συχνότητα της διαδρομής Λονδίνο-Παρίσι σε δύο καθημερινά δρομολόγια μετ’ επιστροφής από τις 27 Μαΐου. Καθώς και τρεις ανά ημέρα από τα τέλη Ιουνίου πριν αυξηθεί σταδιακά κατά τη θερινή περίοδο.