Η Eurowings αφαιρεί 1.000 πτήσεις της από και προς το Αμβούργο το 2025 λόγω απότομα αυξημένου κόστους.

Από τη μείωση της χωρητικότητας επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, η σύνδεση από το Αμβούργο με την Κολωνία/Βόννη, η οποία, σύμφωνα με τη Eurowings, είναι ιδιαίτερα περιζήτητη από τους επαγγελματίες ταξιδιώτες. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρεται πλέον στο ερχόμενο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων για οικονομικούς λόγους.

Η Eurowings αναμένεται να αφαιρέσει επιπλέον έξι προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική στο πρόγραμμά της από το Αμβούργο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jens Bischof, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά τα σχέδια του αεροδρομίου για «εντελώς δυσανάλογη αύξηση των τελών» δεν άφηναν στην εταιρεία άλλη επιλογή. «Είναι πολύ λυπηρό που δεν έχουν προσφερθεί βιώσιμες λύσεις σε αυτό το αεροδρόμιο», δήλωσε ο Jens Bischof. Αυτοί που υποφέρουν τώρα είναι οι ταξιδιώτες διακοπών και οι επαγγελματίες από την περιοχή. Όπως αναφέρει ο Jens Bischof, η Eurowings αναγκάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αφαίρεσης πτήσεων και σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια λόγω του συνεχώς αυξανόμενου συνολικού κόστους για τις αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία. Αυτό εξυπηρετεί την προσφορά πτήσεων σε άλλες χώρες της ΕΕ.