Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι μισοί από τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να κάνουν κράτηση μέσω ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου (OTA) μετά το Covid-19.
Αυτό αποκαλύπτουν νέα δεδομένα της Expedia.

Οι εγχώριοι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να πρωτοστατήσουν. Παραμένοντας περισσότερο και ξοδεύοντας περισσότερα σε ξενοδοχεία και υπηρεσίες έναντι απευθείας κρατήσεων ξενοδοχείων.

Η έρευνα δείχνει ότι οι OTA είναι ένα «κρίσιμο» κανάλι για την προσέλκυση εγχώριων ταξιδιωτών καθώς η βρετανική αγορά ανοικοδομεί την τουριστική της βιομηχανία.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε με την παγκόσμια ερευνητική εταιρεία BVA BDRC, επισημαίνει την αυξανόμενη σημασία των ταξιδιωτών OTA να υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

  • Επτά στους 10 (68%) ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν προγραμματιστεί ταξίδια που έπρεπε να ακυρώσουν λόγω της πανδημίας.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (52%) αναμένουν να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής έως τον Ιούνιο. Και είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021.
  • Τα δύο τρίτα (64%) αναμένουν να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής κατά τη διάρκεια της θερινής αιχμής.

Πώς θα ταξιδέψουν

  • Περίπου οι μισοί (48%) θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
    Μόνο ένας στους πέντε θα πάρει τρένο (19%).
  • Ένας στους επτά (14%) θα επιλέξει αεροπλάνο.

Αισθάνονται άνετα με άδεια καθίσματα δίπλα τους στα αεροπλάνα

  • Περίπου έξι στους δέκα αισθάνονται άνετα να πετούν με ένα άδειο κάθισμα δίπλα τους.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (52%) αναμένουν να πετάξουν ξανά μετά την πανδημία.

Για μελλοντικά αεροπορικά ταξίδια, έξι στους δέκα ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι άνετοι όταν πετάνε με μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Η ευελιξία και η οικονομική ηρεμία, καθώς και τα βελτιωμένα μέτρα υγιεινής, είναι ζωτικής σημασίας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κράτηση

  • Μια εύκολη διαδικασία επιστροφής χρημάτων (51%) είναι ο κύριος παράγοντας λήψης αποφάσεων όσον αφορά τα μελλοντικά ταξίδια.
  • Ακολουθούμενη από την επιβολή μασκών (48%) και το συνολικό κόστος του ταξιδιού (46%).

Περισσότεροι από τους μισούς (58%) ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν άνετοι με τα ταξίδια διακοπών φέτος, υπό την προϋπόθεση του εμβολιασμού.