Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Ινδίας (FHRAI) σε συνεργασία με την Αρχή Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας (FSSAI) ξεκίνησε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες του κλάδου φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους παίκτες ξενοδοχείων και εστιατορίων για όλα τα σενάρια μετά το lockdown, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών τους και να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη των πελατών.
Καλύπτει επίσης την εκπαίδευση σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται και τις διαδικασίες που τα ιδρύματα πρέπει να διασφαλίζουν, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής πρώτων υλών, εξυπηρέτησης επισκεπτών, διαχείρισης λόμπι και συντήρησης δωματίων.
Οι εκπαιδεύσεις διεξάγονται στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ZOOM και η εκπαιδευτική ομάδα διευθύνεται από τον Δρ. V Pasupathy, εθνικό σύμβουλο της FHRAI.