Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας η Finnair, αρνήθηκε την επιβίβαση σε Ρώσους πολίτες στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, καθώς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχουν απαγόρευση εισόδου και δεν αναγνωρίζουν πλέον τη βίζα Σένγκεν τους.

Η ρωσική εφημερίδα Moscow Times ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε να επιτρέψει σε πέντε Ρώσους να επιβιβαστούν στην πτήση από το Ντίσελντορφ στο Ελσίνκι.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των ατόμων που αρνήθηκαν την επιβίβαση στην πτήση ήταν και μια γυναίκα με το παιδί της με τελικό προορισμό την Ρωσία.

Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα επιβατών δεν επιτρεπόταν να πάρει την πτήση τους όπως είχε προγραμματιστεί, έπρεπε να πετάξει μέσω της Τουρκίας.
Οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία έχουν αρχίσει να αισθάνονται αβέβαιοι σχετικά με την κράτηση πτήσεων στο μέλλον, καθώς μια άλλη παρόμοια περίπτωση συνέβη και στην Τουρκία.
Σε ομάδα Ρώσων πολιτών αρνήθηκαν την επιβίβαση σε πτήση της Lufthansa με προορισμό τη Φρανκφούρτη. 

Πόσοι Ρώσοι εισήλθαν μέσω ξηράς στη Φινλανδία

Η Φινλανδία είναι μια από τις πιο πρόσφατες χώρες που έκλεισε επίσημα τα σύνορα της στους Ρώσους και περιόρισε την είσοδο Ρώσων για τουριστικούς σκοπούς στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο παρά την επιβολή περιορισμών για τους Ρώσους που εισέρχονται στη Φινλανδία για τουριστικούς σκοπούς, οι αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των πολιτών της Ρωσίας που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα της εξακολουθεί να παραμένει υψηλός.

Τα στοιχεία από τη Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά δείχνουν ότι συνολικά 1.272 Ρώσοι εισήλθαν μέσω ξηράς στη Φινλανδία στις 2 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα, περίπου 2.254 Ρώσοι έφυγαν από τη χώρα.

Όσον αφορά στα στοιχεία της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, η Συνοριακή Φρουρά έδειξε ότι η χώρα κατέγραψε συνολικά 884 εισόδους Ρώσων μέσω ξηράς και 1.490 αναχωρήσεις.

Εκτός από τις εισόδους και τις αναχωρήσεις που έγιναν αυτές τις μέρες, οι φινλανδικές αρχές απαγόρευσαν επίσης την είσοδο σε ορισμένους Ρώσους.
Η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά αποκαλύπτει ότι στις 2 Οκτωβρίου, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 106 Ρώσους, ενώ στις 3 Οκτωβρίου, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 65 Ρώσους.