Η παραλλαγή του κορωναϊού omicron και η εποχή της γρίπης οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των αναρρωτικών αδειών μεταξύ του προσωπικού της Finnair και των συνεργατών της.

Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των πόρων, η Finnair μειώνει τώρα το πρόγραμμα επισκεψιμότητας για τον μήνα Φεβρουάριο κατά περίπου 20% και προσφέρει άλλες επιλογές πτήσεων στους πελάτες της.

Αυτές οι ακυρώσεις πτήσεων θα επιτρέψουν στη Finnair να λειτουργεί ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα και να προσαρμοστεί στην αναμενόμενη αύξηση της αναρρωτικής άδειας σε διάφορες λειτουργίες της Finnair και των συνεργατών της.

« Η αναρρωτική άδεια του προσωπικού επηρεάζει πλέον σημαντικά τη Finnair και τα αεροδρόμια στη Φινλανδία καθώς και σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις παροχής πόρων μέσω της ακύρωσης πτήσεων, για να αποφύγουμε αλλαγές της τελευταίας στιγμής και να διαχειριστούμε καλύτερα τις προσδοκίες των πελατών μας. Αυτό θα δώσει στους πελάτες περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων και να προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εάν χρειαστεί », λέει ο Ole Orvér , Chief Commercial Officer της Finnair.

« Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει στους πελάτες μας. Ωστόσο, η μείωση του προγράμματος επισκεψιμότητας είναι απαραίτητη για να προσφέρουμε καλύτερα μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία ενόψει των αναμενόμενων προκλήσεων πόρων », συνεχίζει ο Orvér.

Η πλειονότητα των πτήσεων που ακυρώθηκαν είναι σε δρομολόγια όπου η Finnair εκτελεί πολλαπλές καθημερινές πτήσεις, έτσι σε πολλούς πελάτες θα προσφερθεί μια εναλλακτική πτήση την ίδια μέρα. Αυτοί οι προορισμοί περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, υπηρεσίες προς Στοκχόλμη, Όσλο, Κοπεγχάγη, Παρίσι και Ρώμη.

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν επίσης στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων: τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας της Finnair στο Ντάλας θα μεταφερθούν από τον Φεβρουάριο έως τις 27 Μαρτίου και η έναρξη των πτήσεων της Ναγκόγια και οι προστιθέμενες συχνότητες στην Οσάκα θα μεταφερθούν στη θερινή περίοδο του 2022.

Η Finnair επίσης μείωσε τις εβδομαδιαίες συχνότητες στη Σιγκαπούρη σε δύο φορές την εβδομάδα και στο Χονγκ Κονγκ σε τρεις. Η Finnair θα είναι σε επαφή με τους πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις μέσω email και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει εναλλακτικές πτήσεις για αυτούς.

Η Finnair θα στείλει τα νέα στοιχεία της πτήσης μέσω email και οι πελάτες μπορούν να τα ελέγξουν online μέσω της Διαχείρισης κράτησης ή μέσω της εφαρμογής Finnair για κινητά. Οι πελάτες με ακυρωμένες πτήσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων για αχρησιμοποίητα εισιτήρια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Finnair έχει προσφέρει εξαιρετική ευελιξία για όλες τις κρατήσεις και οι πελάτες μπόρεσαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους χωρίς χρέωση αλλαγής. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022, οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους όσες φορές χρειάζονται, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση αλλαγής. Μετά από αυτό, μπορούν να κάνουν μια επιπλέον αλλαγή.

Οι πελάτες χρησιμοποίησαν αυτήν την ευκαιρία ενεργά και τα αιτήματα αλλαγής προκάλεσαν καθυστερήσεις στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Finnair, η οποία έχει προσλάβει δεκάδες νέους υπαλλήλους για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες μπορούν να κάνουν την αλλαγή μόνοι τους online μέσω της υπηρεσίας Διαχείριση κράτησης.

Παρά αυτές τις προληπτικές ενέργειες, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις πτήσεις εξακολουθούν να είναι δυνατές λόγω αναρρωτικών αδειών ή διαταραχών που σχετίζονται με τον καιρό. Επιπλέον, η απεργία που εξήγγειλε το φινλανδικό εργατικό σωματείο Pro για τις 17 Ιανουαρίου μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση και συνεπώς ακυρώσεις πτήσεων.

Η Finnair δεν είναι μέρος στη διαμάχη μεταξύ των δύο εργατικών συνδικάτων, αλλά οποιαδήποτε ενέργεια απεργίας θα εξακολουθούσε να έχει αντίκτυπο στη συντήρηση των αεροσκαφών της Finnair. Με τη συνεχιζόμενη προτεραιότητά μας στην ασφάλεια, η Finnair έχει ως εκ τούτου λάβει ειδικές ρυθμίσεις για να εξασφαλίσει τη συνεχή συντήρηση του αεροσκάφους της κατά τη διάρκεια της πιθανής απεργίας.