Συνεχίζοντας την ανάπτυξη της στον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών η Airbnb ένωσε τις δυνάμεις με την Flight Center Travel Group (FCTG) -συμμαχία ταξιδιωτικών εταιρειών- υπογράφοντας συνεργασία σε πρώτη φάση για Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η αρχή γίνεται με το Campus Travel και Stage and Screen και πρόκειται να ακολουθήσουν οι FCM Travel Solutions και Corporate Traveler.

Η Flight Center Travel Group είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ταξιδιωτικών πρακτόρων στον κόσμο, με επιχειρήσεις σε 14 χώρες και δίκτυο διαχείρισης εταιρικών ταξιδιών που καλύπτει περισσότερες από 90 χώρες. Απασχολεί περισσότερους από 19.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει συνολικά 2.800 επιχειρήσεις.

Ο Andrew Flannery Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής της FCTG για εταιρικά ταξίδια δήλωσε ότι τα ακίνητα της Airbnb “θα προσελκύσουν τμήμα πελατών μας και ιδιαίτερα όσους θέλουν να βιώσουν κάτι λίγο διαφορετικό από την παραδοσιακή διαμονή στο ξενοδοχείο”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Airbnb μπορεί να καλύψει το κενό σε προορισμούς που δεν επαρκούν τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Ο David Holyoke, Διευθυντής επαγγελματικών ταξιδιών στην Airbnb, τόνισε ότι η εταιρεία δίνει την ευκαιρία «στους ταξιδιώτες επιχειρηματίες να εξερευνήσουν μια πόλη σαν ντόπιοι και να έχουν τοπικές εμπειρίες».

Από την ίδρυσή της το 2008, η Airbnb έχει φιλοξενήσει πάνω από 180 εκατομμύρια επισκπέτες παγκοσμίως. Περίπου το 10% αφορά σε επαγγελματικά ταξίδια και το 2016 ο αριθμός τους τριπλασιάστηκε.

Λόγω της αυξητικής αυτής τάσης και για να διευκολυνθούν όσοι ταξιδεύουν επαγγελματικά εισήγαγε το πρόγραμμα “Business Travel Ready”, υιοθετώντας νέα εργαλεία αναζήτησης και κράτησης -και μέσω app- ενώ έχει εισάγει φιλικούς προς τις επιχειρήσεις τρόπους εξόφλησης.