Αύξηση 20% στον εισερχόμενο τουρισμό καταγράφει το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με στοιχεία από τους υπευθύνους για τη διοργάνωση του Μπακού Grand Prix. Ειδικότερα όπως υποστηρίζουν η εκδήλωση του 2016 σημείωσε τεράστια επιτυχία με τους ντόπιους να είναι μεγάλοι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ένας από τους κύριους στόχους των διοργανωτών του Αζερμπαϊτζάν ήταν να ενθουσιάσουν τους ντόπιους. «Το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ένα νέο πράγμα εδώ στο Αζερμπαϊτζάν. Έτσι, το γεγονός ότι είχε τόσους πολλούς ανθρώπους στις κερκίδες καθώς και το ότι άκουσαν όλες αυτές τις φιλοφρονήσεις πραγματικά μας κάνει περήφανους. Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους πάνω στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας, μέσω των social media, το πανεπιστήμιο, τα τηλεοπτικά προγράμματα κ.λπ.».

Παράλληλα, τα στελέχη της διοργάνωσης του Grand Prix, τόνισαν τα οφέλη που προκύπτουν στον τουρισμό του Αζερμπαϊτζάν από το εν λόγω γεγονός. «Η εισροή τουριστών ήταν κατά 20% υψηλότερη σε σύγκριση με το 2015. Η δημοσιότητα που έλαβε η διοργάνωση διήρκησε όλο το χρόνο για τη χώρα μας. Η σύμβασή μας έχει διάρκεια δέκα χρόνια».