Μια μελέτη της ForwardKeys, η οποία αναλύει πάνω από 17 εκατομμύρια συναλλαγές κράτησης πτήσεων ημερησίως, αποκαλύπτει ότι η Μαδαγασκάρη, η οποία είναι μαγνήτης για τουρίστες που αγαπούν τη φύση χάρη στη μοναδική χλωρίδα και πανίδα και τον παρθένο, αυθεντικό χαρακτήρα της, καταγράφει μια “έκρηξη” τουρισμού φέτος. Οι αφίξεις επισκεπτών στη Μαδαγασκάρη το 2018 αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανέρχονται κατά 19% τους πρώτους πέντε μήνες του 2019.

Μια λεπτομερής ανάλυση των πρώτων δέκα αγορών προέλευσης της Μαδαγασκάρης δείχνει ότι κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, σημειώθηκε έντονη βελτίωση στις τάσεις των κρατήσεων.

Οι αφίξεις από τη Γαλλία (εξαιρουμένου του νησιού της Ρεϊνιόν), που αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή επισκεπτών, αυξήθηκαν κατά 33% το 2018.

Οι αφίξεις από τα νησιά Βανίλια (Ρεϊνιόν, Μαυρίκιος, Μαγιότ, Κομόρες και Σεϋχέλλες) ήταν 21% υψηλότερες και από την Ιταλία ήταν 37% .

Οι αγορές που γνώρισαν μειώσεις στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018, δηλαδή η Νότια Αφρική, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Κίνα επέστρεψαν στην ανάπτυξη.