Η Fraport AG, φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη/Μάιν, κλείνει τα 100 χρόνια λειτουργίας της.

Για τον εορτασμό των γενεθλίων, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το κοινό στο χώρο των επισκεπτών του αεροδρομίου στον τερματικό σταθμό 2. Παράλληλα, θα υπάρξουν συνέδρια και διαλέξεις με κορυφαίους εισηγητές για τους επαγγελματίες συνεργάτες.

Η Fraport ξεκίνησε τη δική της ιστοσελίδα για να τιμήσει την 100η επέτειό της στις 14 Φεβρουαρίου, στην οποία δημοσιεύει νέες, πολύχρωμες ιστορίες και δραστηριότητες σχετικά με το αεροδρόμιο του Ράιν-Μάιν και τα γενέθλια κάθε εβδομάδα.

Το 1924, η πόλη της Φρανκφούρτης, η αεροπορική εταιρεία Junkers Luftverkehr AG και ιδιώτες επενδυτές ίδρυσαν τη Südwestdeutsche Luftverkehrs AG. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε η Verkehrsaktiengesellschaft Rhein-Main (VAG), από την οποία προέκυψε τελικά η Fraport AG στο τέλος της χιλιετίας.

Ωστόσο, η ιστορία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης είναι παλαιότερη: το πρώτο αεροδρόμιο άνοιξε στην περιοχή Bockenheim ήδη από το 1912. Το αεροδρόμιο Rhein-Main και ο σταθμός υδροπλάνων κατασκευάστηκαν στη σημερινή του θέση στα νότια της πόλης τον Ιούλιο του 1936. Ωστόσο, επειδή καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του πολέμου, χρειάστηκε να ξαναχτιστεί.

Σήμερα, το αεροδρόμιο Rhein-Main είναι μακράν το κορυφαίο αεροδρόμιο στη Γερμανία. Το 2023 καταμετρήθηκαν σχεδόν 60 εκατομμύρια επιβάτες.