Η ζήτηση  για διακοπές στη Γερμανία αυξάνεται συνεχώς αλλά οι κανονισμοί διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Για το σκοπό αυτό, η FTI Group, ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, δημιούργησε τη δική της ειδική ομάδα για να ενισχύσει τις συμβουλές στα ταξιδιωτικά γραφεία.

Από τα μέσα Μαΐου, το Σλέσβιχ-Χολστάιν, η Σαξονία και η Θουριγγία ανοίγουν ξανά ξενοδοχεία και θα ακολουθήσουν και άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες. Αυτό οδήγησε σε απότομη αύξηση της ζήτησης. Αλλά η κατάσταση αλλάζει ακόμα κάθε μέρα και οι κανονισμοί στις ομοσπονδιακές πολιτείες είναι διαφορετικές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η FTI δημιούργησε τη δική της ομάδα, η οποία φροντίζει ιδιαίτερα τις έρευνες για διακοπές στη Γερμανία. Προορίζεται να εκπαιδεύσει το κέντρο εξυπηρέτησης με ερωτήματα όπως η ημερομηνία έναρξης, το ποσοστό πληρότητας, οι υπηρεσίες που προσφέρονται ή οι ειδικοί κανονισμοί υγιεινής σε μεμονωμένα ξενοδοχεία και ενοικιάσεις διακοπών.

Οι εργαζόμενοι στην ομάδα υποστηρίζονται από την αγορά ξενοδοχείων. “Οι συνάδελφοι στα κέντρα εξυπηρέτησης είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι συνεργάτες μας”, λέει ο Martin Katz, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον τομέα του ταξιδιού στην FTI.

Σύμφωνα με τον Katz, οι ακτές της Βαλτικής Θάλασσας και οι πρόποδες των Άλπεων είναι επί του παρόντος οι κορυφαίοι προορισμοί. “Αλλά και άλλες περιοχές κοντά στη φύση, όπως χαμηλές οροσειρές ή τοπία λιμνών, γίνονται όλο και περισσότερο γνωστές”, τόνισε ο Katz.