Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία αποδεκατίστηκε από την πανδημία COVID-19. Αλλά πρόσφατα στοιχεία δείχνουν σημάδια ελπίδας για τη βιομηχανία.

Τα δεδομένα δείχνουν αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2020, που οφείλεται στα αποτελέσματα… συναισθηματικών κερδών, σύμφωνα με την GlobalData.

Για τη Hyatt, για παράδειγμα τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας και η προσθήκη νέων ξενοδοχείων ενίσχυσαν τα συναισθήματα των ταξιδιωτών.

Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι η συναισθηματική ανάπτυξη των ξενοδοχείων επηρεάστηκε από βελτιώσεις στα ποσοστά πληρότητας.
Και η συναισθηματική αξία των αεροπορικών εταιρειών επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αυξημένη ρευστότητα.

“Η ανάκαμψη της Hyatt στην Κίνα ενίσχυσε τα συναισθήματα, με την πληρότητα να φτάνει το 65% στη χώρα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δήλωσε ο Ρινάλντο Περέιρα, ανώτερος αναλυτής επιχειρήσεων στην GlobalData.

Τα καθαρά δωμάτια της αλυσίδας ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά περίπου 6% από έτος σε έτος, καθώς η εταιρεία πρόσθεσε 10 νέα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό της το β’ τρίμηνο του 2020”.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή υποδομή

Όπως επισημαίνει ο Ρινάλντο Περέιρα, εταιρείες ταξιδιού και τουρισμού θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω την ψηφιακή υποδομή. Καθώς η χρήση ανέπαφων υπηρεσιών γίνεται η μόνη επιλογή στο νέο κανονικό.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία ενισχύθηκε τόσο από την ανάπτυξη όσο και από την τεχνολογική πρόοδο.

Η Hilton για παράδειγμα, υποβοηθήθηκε επίσης από την επένδυση της στην τεχνολογία.

“Οι ψηφιακές επενδύσεις της Hilton πριν από την κατάσταση COVID βοήθησαν την εταιρεία. Καθώς η διαχείριση των ανέπαφων υπηρεσιών μπορεί να διαρκέσει απρόσκοπτα μέσω της εφαρμογής της”, σημείωσε ο Ρινάλντο Περέιρα.

Και η Wyndham σημείωσε επίσης επιτυχία στο δεύτερο τρίμηνο. Η βελτίωση της απασχόλησης της Wyndham, οι τιμές RevPAR και οι πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους υποστήριξαν την εταιρεία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

“Επιπλέον, παρά τον αντίκτυπο του COVID-19, η Wyndham άνοιξε 62 νέα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δημιουργώντας θετικό EBITDA λόγω της μείωσης του κόστους, υπογραμμίζει ο αναλυτής της GlobalData.