Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανίας έχει γίνει το επίκεντρο των κυβερνοεπιθέσεων τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα περιστατικά ransomware από παραβιάσεις δεδομένων.

Σύμφωνα με την GlobalData οι ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στον κλάδο έχουν κλιμακωθεί. Κινήθηκαν με άνοδο 4% σε ετήσια βάση το 2022 αντανακλώντας το κυρίαρχο κλίμα.

Ανάλυση της βάσης δεδομένων της διαπίστωσε ότι το συναίσθημα για τις αεροπορικές εταιρείες, τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και τη διαμονή αυξήθηκε κατά 6%, 4% και 1%, αντίστοιχα, το 2022 σε σχέση με το 2021.

«Οι εταιρείες εργάζονται με συνέπεια σε έργα ασφάλειας πληροφοριών και δικτύων. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν αξιόπιστο μηχανισμό τεχνικής προστασίας και διαχείρισης ασφάλειας των πελατών για να αποτρέψουν τη διαρροή δεδομένων, επισημαίνει η Misa Singh, αναλύτρια στην GlobalData.

Ένα σοβαρό περιστατικό ασφάλειας δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικές διαταραχές και να προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στην επιχείρηση.»

Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου επικαιροποιούν την ψηφιακή τους στρατηγική και πραγματοποιούν επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και λύσεις κυβερνοασφάλειας.

Όπως υπογραμμίζει η Misa Singh «η αποτυχία υιοθέτησης της κατάλληλης τεχνολογίας αφήνει τις εταιρείες ευάλωτες σε απειλές στον κυβερνοχώρο. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες τους.

Η επένδυση σε ισχυρές λύσεις κυβερνοασφάλειας, η εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τους κινδύνους και η συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας επίθεσης.»