Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Google επεκτείνει τη νέα προσφορά αναζήτησης εισιτηρίων για αξιοθέατα, εκδρομές και δραστηριότητες και δημιουργεί ένα αποκλειστικό μοντέλο διαφήμισης για αυτήν.

Η αγορά ψηφιακής αναζήτησης και κρατήσεων εισιτηρίων για αξιοθέατα και αξιοθέατα, περιηγήσεις στην πόλη, εκδρομές και δραστηριότητες – από ταξίδια με κανό έως γαστρονομικές εκδηλώσεις – έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με ειδικούς όπως οι Get Your Guide, Viator, Klook και TUI Musement, η Google συμμετέχει ενεργά στο «Things to do» («Πράγματα να κάνεις»).

Οι σύνδεσμοι είναι δωρεάν για όλους τους συνεργάτες

Τώρα, η Google αναπαράγει συνδέσμους από παρόχους -στην περίπτωση ενός μουσείου, για παράδειγμα τον ιστότοπο του ή τις προσφορές εισιτηρίων- στην αναζήτηση.

Όπως εξήγησε η Simone Lini επικεφαλής στο ταξιδιωτικό τμήμα ανάπτυξης στρατηγικών συνεργατών της Google, αυτοί οι σύνδεσμοι είναι δωρεάν για όλους τους συνεργάτες.

Η υπηρεσία -επί του παρόντος- είναι στα αγγλικά και μόνο στην εφαρμογή για κινητά, επειδή πολλά εισιτήρια αγοράζονται από smartphone κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στο άμεσο μέλλον όμως θα επεκταθεί σε όλα τα κανάλια και τις γλώσσες.

Σύμφωνα με τη Simone Lini, ο ευκολότερος τρόπος για τον πάροχο ενός αξιοθέατου ή περιήγησης να επιτύχει βέλτιστη προβολή είναι να χρησιμοποιήσει έναν συνεργάτη ενσωμάτωσης όπως το Bookingkit.

Η Google ενδιαφέρεται για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα αναζήτησης για τον χρήστη, επομένως είναι απαραίτητο οι εμφανιζόμενες τιμές να είναι σωστές, οι εικόνες να είναι υψηλής ποιότητας και οι πληροφορίες περιεχομένου σχετικά με το αξιοθέατο ή την περιήγηση να συμμορφώνονται με μια προκαθορισμένη δομή.

Σε ένα πρώτο βήμα το επίκεντρο είναι η προβολή σημαντικών αξιοθέατων. Όπως και με την αναζήτηση ξενοδοχείων στο Google, η οποία άλλαξε στις αρχές του 2021, θα υπάρχει πλέον και ένα μοντέλο διαφήμισης για το «Things to do» εκτός από τους δωρεάν συνδέσμους, ανακοίνωσε η Simone Lini.

Αυτό θα επιτρέψει στους ίδιους τους παρόχους εισιτηρίων και περιηγήσεων ή στις πύλες να βελτιώσουν την προβολή τους.