Περίπου 2,3 δισεκατομμύρια επισκέψεις έκαναν οι χρήστες του Διαδικτύου στις μηχανές αναζήτησης  στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2012, σε σύγκριση με τις  2,2 δις επισκέψεις τον Ιανουάριο του 2011.

Οι επισκέψεις στις μηχανές αναζήτησης ανέβηκαν πάνω από 4,5%  από έτος σε έτος, με μια αύξηση σχεδόν 100 εκατομμύριων επισκέψεων τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε σχέση με πέρυσι.
    
Η Google παραμένει η σταθερή ηγετική δύναμη στην αγορά με πάνω από 90% του μεριδίου της αναζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τοποθεσίες της Microsoft υπό την ηγεσία του κινητήρα Bing ήταν από τις  ταχύτερα μετακινούμενες αυτό το μήνα, σημειώνοντας αύξηση  0,59%  από τον Δεκέμβριο του 2011.

Οι Ιστότοποι της Yahoo! γνώρισαν  επίσης θετική ανάπτυξη, με ποσοστό  0,45%  από τον Δεκέμβριο. Οι ιστοσελίδες της Ask διατήρησαν μια σταθερή θέση  ως οι  τέταρτοι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών αναζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αναλυτής Ερευνών αγοράς  της Experian Hitwise,  James Murray,  σχολίασε: «Η αναζήτηση είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία του online marketing και τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η αναζήτηση αυξάνεται, με σχεδόν 100 εκατομμύρια επιπλέον επισκέψεις σε  μηχανές αναζήτησης εφέτος τον Ιανουάριο από τον περασμένο Ιανουάριο. Καθώς η αναζήτηση  συνεχίζει να αυξάνεται οι έμποροι χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία στα χέρια τους για να κατανοήσουν πώς μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις διαφημιστικές καμπάνιες τους, ώστε  να δουν την κυκλοφορία να αυξάνεται  στην ιστοσελίδα τους».

Κώστας Μπιλιάνης