Tην πρώτη της επενδυτική κίνηση στον ξενοδοχειακό – τουριστικό κλάδο αναμένεται να πραγματοποιήσει στις αρχές του 2017 η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο «Grivalia Hospitality», η οποία είναι θυγατρική της Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα προχωρήσει σε συμφωνία για την ανάπτυξη ενός τουριστικού ακινήτου στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, όπου είχε αρχικά εστιάσει τις σχετικές της προσπάθειες. Μάλιστα, σε πλήρη φάση ανάπτυξης, το εν λόγω ακίνητο εκτιμάται ότι θα αγγίζει σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ, δείγμα του μεγέθους και της πολυτέλειας που θα το χαρακτηρίζει.
Σημειωτέον ότι η εταιρεία αναζητούσε κάποιο κατάλληλο ακίνητο για επένδυση στην Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες, χωρίς εν τέλει η προσπάθεια αυτή να στεφθεί με επιτυχία, με αποτέλεσμα η πρώτη κίνηση να γίνεται στο εξωτερικό. Απώτερος στόχος της Grivalia Hospitality είναι η μετεξέλιξή της σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία) τουριστικών ακινήτων με έδρα την Ελλάδα. Ωστόσο, με το σημερινό φορολογικό καθεστώς κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί.Πηγή : www.kathimerini.gr