Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή, οι έρευνες για τα αίτια και τους υπευθύνους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης δίνει εξηγήσεις παρουσία εισαγγελέα εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών.

Διώξεις ενδέχεται να ασκηθούν και για ανθρωποκτονίες στις οποίες δεν αποκλείεται να αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, ενώ από τους 85 τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ακυρώνει όλα τα δρομολόγια σήμερα η Hellenic Train

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια τρένων της Hellenic Train που είναι προγραμματισμένα σήμερα από τις 12 το μεσημέρι και μετά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα δρομολόγια τρένων ακυρώνονται σήμερα Τετάρτη μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Νωρίτερα η Hellenic Train με ανακοίνωση της εξέφραζε τη θλίψη της για το δυστύχημα και σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές».

Τριήμερο εθνικό πένθος

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.