Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Hertz Global Holdings ανέφερε συνολικά έσοδα 2,5 δις δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 12% σε ετήσια βάση.
Ισχυρή ήταν η ζήτηση σε δραστηριότητες αναψυχής, εταιρικής χρήσης και μετακίνησης, δήλωσε ο Stephen Scherr διευθύνων σύμβουλος της.

«Το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από συνεχή ισχύ σε όλα τα τμήματα πελατών.
Τα έσοδα ήταν αυξημένα με ιδιαίτερη άνοδο της εταιρικής ζήτησης», είπε ο Stephen Scherr, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «δεν βλέπει στοιχεία softness» με βάση τις τρέχουσες κρατήσεις.

Ο εταιρικός όγκος έφτασε το 75% των επιπέδων πριν από την πανδημία κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις μελλοντικές κρατήσεις να αντικατοπτρίζουν τη συνέχιση της τάσης στο τέταρτο τρίμηνο, πρόσθεσε ο Stephen Scherr.

Επιπλέον, η Hertz είδε «σημαντική ανάπτυξη» από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι στιγμής φέτος, αλλά «οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι λογαριασμοί επιταχύνθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς αυτοί οι πελάτες μόλις άρχισαν να αυξάνουν τον όγκο των ταξιδιών τους», τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Όπως υπογράμμισε «το 3ο τρίμηνο, ανανεώσαμε το 100% των συμβατικών εταιρικών λογαριασμών που ήταν ανοιχτοί για ανανέωση και το 93% αυτών των ανανεώσεων περιείχαν αύξηση της τιμής».

  • Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της Hertz ήταν 410 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα σε ετήσια βάση από 587 εκατομμύρια δολάρια.
  • Η εταιρεία διέθετε περισσότερα από 503.500 οχήματα με δυνατότητα ενοικίασης, αύξηση 10% από το τρίτο τρίμηνο του 2021.
  • Η χρήση οχημάτων ήταν 80%.
  • Τα συνολικά έσοδα ανά ημέρα ήταν 68,57 δολάρια έναντι 66,15 ένα χρόνο πριν.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Hertz υπέγραψε συμφωνία με την GM για να παραγγείλει έως και 175.000 ηλεκτρικά οχήματα, προσθέτοντας στις παραγγελίες EV από την Tesla και την Polestar.
Ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την BP για την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης EV σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ.