Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ενοικιαστές οχημάτων της Hertz με οικολογική συνείδηση σύντομα θα έχουν στην διάθεση τους ηλεκτρικά οχήματα (EVs) από τις μάρκες GM Buick, Chevrolet, Cadillac, GMC ακόμη και φορτηγά BrightDrop στις τοποθεσίες ενοικίασης της.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραγγείλει έως και 175.000 ηλεκτρικά οχήματα από τη General Motors (GM) τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι πρώτες παραδόσεις Chevy Bolt EV και EUV αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η μεγαλύτερη επέκταση του στόλου οχημάτων EVs

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέκταση του στόλου οχημάτων EV και την ευρύτερη, επειδή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών και τιμών. Από συμπαγή και μεσαίου μεγέθους SUV έως pickup, πολυτελή οχήματα και πολλά άλλα.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027, καθώς η Hertz αυξάνει το στοιχείο EV του στόλου της και η GM επιταχύνει την παραγωγή EV σε γενικές γραμμές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Hertz εκτιμά ότι οι πελάτες της θα μπορούσαν να διανύσουν περισσότερα από 8 δις μίλια με αυτά τα EV, εξοικονομώντας περίπου 3,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με παρόμοια βενζινοκίνητα οχήματα που διανύουν τέτοια απόσταση.

Hertz και GM επαναπροσδιορίζουν το μέλλον της κινητικότητας

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι δύο εμβληματικές αμερικανικές εταιρείες που έχουν διαμορφώσει την εξέλιξη των μεταφορών για περισσότερο από έναν αιώνα ενώνονται για να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον της κινητικότητας στον 21ο αιώνα, δήλωσε ο Stephen Scherr, Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την GM σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία θα επεκτείνει δραματικά την προσφορά μας EV στους πελάτες της Hertz, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτών αναψυχής και επαγγελματικών χώρων, οδηγών και εταιρειών».

Η Mary Barra, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM, τόνισε ότι «η δουλειά μας με την Hertz είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση των εκπομπών και την υιοθέτηση EV που θα βοηθήσει στη δημιουργία χιλιάδων νέων πελατών EV για την GM.

Με την επιλογή οχήματος, την τεχνολογία και την εμβέλεια οδήγησης που προσφέρουμε, είμαι βέβαιη ότι κάθε εμπειρία ενοικίασης θα αυξήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον αγοράς για τα προϊόντα μας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας μας.»

Ο μεγαλύτερος στόλος ενοικίασης EV στη Βόρεια Αμερική

Η Hertz επενδύει για να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο στόλο ενοικίασης EVs στη Βόρεια Αμερική, με οχήματα διαθέσιμα προς ενοικίαση σε 500 τοποθεσίες Hertz σε 38 πολιτείες.
Ο τρέχων στόχος της εταιρείας είναι το ένα τέταρτο του στόλου της να είναι ηλεκτρικό μέχρι το τέλος του 2024.

Οι παραδόσεις της GM στη Hertz αναμένεται να αυξηθούν καθώς η GM κλιμακώνει γρήγορα την παραγωγή EVs της μεταξύ 2023 και 2025, λόγω του ανοίγματος εργοστασίων κυψελών μπαταριών Ultium Cells στο Οχάιο, το Τενεσί και το Μίσιγκαν.
Η GM σχεδιάζει ετήσια παραγωγική ικανότητα 1 εκατομμυρίου EV στη Βόρεια Αμερική έως το 2025.