Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Hilton σημείωσε απώλεια 720 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2020, συμπεριλαμβανομένης απώλειας 225 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία συγκρίνονται με τα καθαρά έσοδα 886 εκατομμυρίων δολαρίων για το πλήρες έτος 2019 και μια ζημιά 81 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2020, όταν ο ξενοδοχειακός γίγαντας είπε ότι είχε σημειώσει κάποια βελτίωση.

Η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένο EBITDA 204 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο και 842 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος.

Παρά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, η Hilton αναφέρει ότι έχει πλέον ανοιχτό το 97% των ξενοδοχείων της.

“Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, καθώς η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 και η ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών διέκοψαν τη θετική ορμή που είδαμε όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δηλώνει ο Κρις Νασέττα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας αλυσίδας φιλοξενίας.

Ωστόσο, ακόμη και με ένα δύσκολο περιβάλλον, γιορτάσαμε το ορόσημο ενός εκατομμυρίου δωματίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Και επιτύχαμε καθαρή αύξηση μονάδας άνω του πέντε τοις εκατό για το έτος.”

  • Η χωρητικότητα για το 4ο τρίμηνο ήταν 41% στις ΗΠΑ, μείωση άνω των 30 εκατοστιαίων μονάδων από έτος σε έτος.
  • Στην Ευρώπη, η πληρότητα για το τρίμηνο ήταν 28%, μείωση άνω των 53 ποσοστιαίων μονάδων από έτος σε έτος.

Ο αγωγός ανάπτυξης

Το τέταρτο τρίμηνο η Hilton άνοιξε 22.900 δωμάτια, φτάνοντας το ορόσημο ενός εκατομμυρίου δωματίων και συνεισφέροντας σε 47.400 καθαρές επιπλέον αίθουσες στο σύστημα του Hilton για ολόκληρο το έτος. Που αντιπροσώπευαν περίπου 5,1% καθαρή αύξηση μονάδας από τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το ίδιο διάστημα εγκρίθηκαν 18.700 νέα δωμάτια για ανάπτυξη, φέρνοντας τον αγωγό ανάπτυξης της Hilton σε 397.000 δωμάτια από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η εταιρεία αναφέρει ότι για φέτος διαθέτει αγωγό ανάπτυξης σχεδόν 2.570 ξενοδοχείων σε 116 χώρες και περιοχές. Σε 31 μάλιστα από αυτές η Hilton δεν διαθέτει ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της.

Οι προβλέψεις για το 2021

Σχετικά με την κίνηση φέτος, ο Κρις Νασέττα επισημαίνει πως με το 70% των κρατήσεων που πραγματοποιούνται εντός μίας εβδομάδας πριν από το ταξίδι, η εταιρεία αναμένει “έντονη ανάκαμψη” το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Λόγω της ζήτησης αναψυχής καθώς και των παροδικών εταιρικών και ομαδικών ταξιδιών.