Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η μηχανή αναζήτησης και λογισμικού ενοικίασης εξοχικών κατοικιών Holidu με έδρα το Μόναχο -που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα- αναλαμβάνει τη Ferienwohnungen.de, μια γερμανική διαδικτυακή πύλη για ενοικιάσεις διακοπών, ενώ οι όροι της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν.

Το Ferienwohnungen.de διαθέτει περίπου 7.000 ακίνητα στην πλατφόρμα του. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, αυτοί οι οικοδεσπότες θα έχουν πλέον πρόσβαση στις λύσεις της Holidu, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού για απευθείας online κρατήσεις και τοπική υποστήριξη.

Για τους επισκέπτες, το πλήρες απόθεμα Holidu μπορεί πλέον να αναζητηθεί και να γίνει κράτηση στο Ferienwohnungen.de.

«Με αυτή τη συνεργασία προσφέρουμε στους οικοδεσπότες μια ακόμη καλύτερη τεχνολογική λύση και απλοποίηση πολλών διαδικασιών, από τον βελτιστοποιημένο προγραμματισμό ημερολογίου έως την αποτελεσματική επεξεργασία πληρωμών», δήλωσε ο Johannes Siebers, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Holidu.

Ο Thomas Frost, διευθύνων ιδιοκτήτης στο Ferienwohnungen.de επισημαίνει πώς «μαζί με την ομάδα της Holidu, θα επεκτείνουμε περαιτέρω την εμβέλεια της πύλης».

Το γραφείο Ferienwohnungen.de κοντά στο Φλένσμπουργκ θα γίνει μέρος της εταιρείας Holidu με περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε γραφεία στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο του 2022 η Holidu έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αύξησε 40 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ το 2021. Τον Οκτώβριο του 2021 η εταιρεία απέκτησε την πλατφόρμα ενοικίασης διακοπών Spain-Holiday για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στη χώρα αυτή.