Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εταιρεία ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών Holidu με έδρα τη Γερμανία συγκέντρωσε με επιτυχία επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για να επενδύσει σε δραστηριότητες διεθνούς ανάπτυξης.

Επικεφαλής της επένδυσης της Series E ήταν η 83North, με τη Northzone, HV Capital, Vintage Investment Partners, Commonfund Capital και υφιστάμενους επενδυτές να συμμετέχουν επίσης.
Ο γύρος περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικό χρέος από την Claret Capital και την Silicon Valley Bank.

Σχέδια επέκτασης

Η Holidu ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για:

  • Άνοιγμα περισσότερων γραφείων στην Ευρώπη.
  • Επιτάχυνση της ανάπτυξής της στις υπάρχουσες αγορές.
  • Επενδύσεις στην τεχνολογία και την ανάπτυξη προϊόντων.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Johannes Siebers δήλωσε πώς «αυτός ο γύρος χρηματοδότησης μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε περαιτέρω στα προϊόντα μας και στην επέκταση μας.
Είναι μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στο τρέχον δύσκολο περιβάλλον».

Ανάπτυξη πλατφόρμας

Η πύλη γα κρατήσεις καταλυμάτων διακοπών, η οποία ιδρύθηκε το 2014 από τους Johannes και Michael Siebers, επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο της και τη βάση χρηστών της τα τελευταία χρόνια.

Περισσότεροι από 110 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν την πλατφόρμα κρατήσεων τον περασμένο χρόνο.

Ο αριθμός των κατοικιών που διαχειρίζεται μέσω της επωνυμίας Bookiply έχει αυξηθεί από 5.000 σε 20.000 ακίνητα τα τελευταία τρία χρόνια.
Αυτή η επωνυμία παράγει τώρα περίπου το ήμισυ των εσόδων της Holidu.

Γερμανικές εξαγορές

Η Bookiply διαθέτει πλέον 19 τοποθεσίες στην Ευρώπη -με παρουσία και στην Ελλάδα- και δηλώνει ότι είναι ηγέτης της αγοράς στην Ισπανία και την Ιταλία.

Η επωνυμία επεκτείνεται επίσης στη Γερμανία με τις εξαγορές του Lohospo ενός συστήματος κρατήσεων και του Tomas, ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.