Ο οργανισμός για καταλύματα χαμηλού κόστους, Hostelworld, ανακοίνωσε ότι αναμένει για φέτος ότι τις κρατήσεις θα επιστρέψουν κοντά στα προ της πανδημίας επίπεδα, υπό την προϋπόθεση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι οι κρατήσεις του 2021, ύψους 1,5 εκατομμυρίου, ανέρχονται μόλις στο 21% των επιπέδων του 2019.

Η εταιρεία ανέφερε ισχυρό ξεκίνημα του έτους και μια “συνεπή ανάκαμψη” των εβδομαδιαίων καθαρών κρατήσεων και των εσόδων, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί υποχώρησαν και η εμπιστοσύνη επέστρεψε.

“Το επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι σε μεγάλο βαθμό προσανατολισμένο στην ανάκαμψη των ταξιδιών και αναμένουμε να δούμε μια συνεχή ανάκαμψη των κρατήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους”, δήλωσε η εταιρεία.

“Ενώ τα πρόσφατα εμπορικά μας στοιχεία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος του Covid-19 στην ταξιδιωτική βιομηχανία αρχίζει να υποχωρεί, εμείς, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις και κλάδοι, αντιμετωπίζουμε νέες αβεβαιότητες που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

“Ενώ είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των γεγονότων στην ηπειρωτική Ευρώπη ή σε άλλες περιοχές, ελπίζουμε σε ανθρωπιστικό επίπεδο ότι θα υπάρξει ταχεία και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

“Η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά και η εμπιστοσύνη στην ικανότητα να ταξιδεύουμε ελεύθερα αυξάνεται.

“Οι τρέχουσες τάσεις είναι ενθαρρυντικές και υποδηλώνουν ότι οι καθαρές κρατήσεις θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν προς τα επίπεδα του 2019, ελλείψει περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων.

“Καθώς πλησιάζουμε στο σημαντικό δεύτερο τρίμηνο, είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε οριστική καθοδήγηση για το έτος”.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γκάρι Μόρισον δήλωσε: “Ενώ το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά τόσο για τη Hostelworld όσο και για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είδαμε μια συνεπή ανάκαμψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο στις κρατήσεις όσο και στα έσοδα σε σχέση με το 2019, εκτός από τις τελευταίες εβδομάδες όπου είδαμε ταξιδιωτικές ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Omicron”.

“Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι σημειώσαμε σταθερή πρόοδο σε όλα τα στοιχεία της στρατηγικής μας κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ συνεχίσαμε να μειώνουμε σημαντικά τα λειτουργικά μας έξοδα σε σχέση με τα επίπεδα του 2020”.

“Συνολικά, παραμένω βέβαιος ότι η πιστή πελατειακή μας βάση έχει μεγαλύτερη επιθυμία από ποτέ να ταξιδέψει και να συναντήσει άλλους ομοϊδεάτες ταξιδιώτες μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

“Οι βελτιώσεις που συνεχίζουμε να κάνουμε στην πλατφόρμα μας και η διαφοροποιημένη στρατηγική ανάπτυξής μας σημαίνουν ότι είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες καθώς η ζήτηση συνεχίζει να επιστρέφει”