Η Hotelbeds ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Green Hotels , μια λύση κλειδί για να φέρει τη Hotelbeds και τους συνεργάτες της στην πράσινη οικονομία και να επιταχύνει τη μετάβαση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας προς τη βιωσιμότητα.

Προκειμένου να επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, η Hotelbeds διαθέτει πλέον πάνω από 15.000 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της πιστοποιημένο ως βιώσιμο.

Αυτά τα ξενοδοχεία θα είναι πλέον εύκολα αναγνωρίσιμα από τους περισσότερους από 60.000 συνεργάτες ταξιδιωτικών πελατών της Hotelbeds και της Bedsonline – συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών και συστημάτων εξαργύρωσης σημείων – μέσω αυτού του νέου πράσινου φίλτρου που θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες πιστοποίησης και ετικετών προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Hotelbeds μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει γίνει πλήρες μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), της κορυφαίας παγκόσμιας αρχής στον καθορισμό και τη διαχείριση προτύπων για βιώσιμα ταξίδια και τουρισμό.

Για να πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 ακίνητα ως βιώσιμα, η Hotelbeds συνεργάστηκε με παγκόσμιες εταιρείες πιστοποίησης βιωσιμότητας για να αναγνωρίσει πλήρως πιστοποιημένες ξενοδοχειακές ιδιότητες σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) για ξενοδοχεία.

Τα κριτήρια οργανώνονται γύρω από τέσσερα κύρια θέματα: αποτελεσματικό σχεδιασμό αειφορίας, μεγιστοποίηση των κοινωνικών και οικονομικών οφελών για την τοπική κοινότητα, ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Ο Gareth Matthews , Διευθυντής Μάρκετινγκ, Επικοινωνιών και ΕΚΕ, στη Hotelbeds, δήλωσε:

«Ως ηγέτες στον τομέα μας, έχουμε σαφή ευθύνη να αποδείξουμε στους ενδιαφερόμενους μας ότι λειτουργούμε ένα υπεύθυνο, διαφανές επιχειρηματικό μοντέλο και ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχουμε, παράλληλα με τη δέσμευσή μας για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Αυτό το νέο έργο ανταποκρίνεται στην πραγματική ζήτηση που υπάρχει ήδη από πολλούς περιβαλλοντικά συνειδητούς ταξιδιώτες και θα παρέχουμε απλά και αποτελεσματικά εργαλεία για τους πελάτες μας στο ταξιδιωτικό εμπόριο για να κάνουν πράσινες επιλογές χωρίς κόπο, οδηγώντας και επιταχύνοντας τις αλλαγές. ”

Η Hotelbeds παίρνει πολύ σοβαρά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η εταιρεία επικεντρώνεται και δεσμεύεται για περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές που αναγνωρίζουν τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανησυχίες των ενδιαφερομένων, ενώ ενσωματώνει τη βιωσιμότητα και τη λογοδοσία στην επιχείρηση.

Ως εκ τούτου, το 2019 η Hotelbeds δημοσίευσε την πρώτη ετήσια έκθεση εταιρικής βιωσιμότητας, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της ενότητας Εταιρική αειφορία στον ιστότοπο της εταιρείας.