Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS) εγκαινιάζει ένα εικονικό datathon για να τονώσει την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται σε δεδομένα για την προώθηση της ποικιλομορφίας των φύλων της αεροπορικής βιομηχανίας. Το datathon βασίζεται στην επιτυχία της πρωτοβουλίας 25by2025 της IATA.

«Η έναρξη της πρωτοβουλίας 25by2025 το 2019 ώθησε τη βιομηχανία να εξετάσει πιο προσεκτικά την ποικιλομορφία των φύλων του εργατικού της δυναμικού και να λάβει μέτρα για να βεβαιωθεί ότι αντικατοπτρίζει τις κοινωνίες που εξυπηρετεί. Το IATA & AWS diversity datathon έχει σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω την ποικιλομορφία των φύλων στον κλάδο, η οποία συμπληρώνει τα υπάρχοντα Βραβεία Διαφορετικότητας και Ένταξης της IATA», δήλωσε η Jane Hoskisson, Διευθύντρια Talent, Learning, Engagement and Diversity της IATA στην IATA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την IATA για το εικονικό datathon και είναι υπέροχο να βλέπουμε τον τομέα των αερομεταφορών να συνεργάζεται για να ενισχύσει την ποικιλομορφία των φύλων στον κλάδο με αυτόν τον τρόπο. Πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης παγκοσμίως και θα μας βοηθήσουν όλους να ενισχύσουμε τις υποεκπροσωπούμενες φωνές και να ενισχύσουμε τις διαφορετικές κοινότητες», δήλωσε η Charlene-Elise Anderson, Leader Intergovernmental Organisations, AWS.

Οι συμμετέχοντες στο Datathon θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία από τις δύο προκλήσεις:

  • Πώς να αποδείξετε σε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο τον αντίκτυπο της Ποικιλομορφίας, της Ισότητας και της Ένταξης χρησιμοποιώντας δεδομένα ή/και νέες τεχνολογίες;
  • Πώς μπορούν οι αεροπορικές εταιρείες να διορθώσουν την ισορροπία των φύλων στο θάλαμο πτήσης και άλλους τεχνικούς ρόλους μέσω δεδομένων ή/και νέων τεχνολογιών;

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:

Οι εγγραφές για το datathon ξεκίνησαν χθες 22 Μαρτίου και είναι ανοιχτές σε επαγγελματίες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, των πωλητών λογισμικού, των start-ups, των integrators συστημάτων (SIs) και όλων των άλλων οργανισμών που εργάζονται στον τομέα της αεροπορίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ένα περιβάλλον AWS που θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν τις αποδείξεις της ιδέας τους. Είναι σημαντικό ότι όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές συνεδρίες σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα που θα πραγματοποιηθούν από αρχιτέκτονες AWS και ειδικούς του κλάδου από την IATA και τις αεροπορικές εταιρείες μέλη της IATA.